Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Renārs Kaupers iedziedājis "joka pēc alfabēts" angļu versijā

© Juris ZĪĢELIS, fonda Viegli publicitātes foto

Tapis inovatīvs palīgs angļu alfabēta apguvei - Renāra Kaupera un Indras Kad latviešu valodas Joka pēc alfabēts jau ir apgūts, ceļu pie lasītājiem pasaulē sāk palīgs angļu valodas alfabēta apgūšanai - Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmata "Awesome Beetle’s Colors".

Tā kā angļu valodā vārdi alfabētā rīmējas pavisam citādāk, tad, protams, apaļais ābols vairs necep bumbiera čības. Šoreiz tas ir Awesomais Bītls, kas izkrāso pavisam netīru ziloni. Melodija tā pati, stāsts pilnīgi cits.

Bērni varēs šķirstīt grāmatu ar krāsainām ilustrācijām, lasīt tekstu, vērot animācijas filmu un dziedāt līdzi karaoke versijai. Šoreiz ir radīta arī alfabēta deja, kur katram burtam ir atbilstošs dejas solis. Varēsim nodejot gan visu alfabētu, gan katrs savu vārdu.

Animācijas filma jau ir apceļojusi pasauli, piedaloties daudzos starptautiskos animācijas festivālos Eiropā, Āzijā, Amerikā, Austrālijā. Tā izpelnījusies gan bērnu sajūsmu, gan profesionāļu atzinību, pārvedot Latvijai pirmo prestižā animācijas festivāla Annecy žūrijas balvu.

Savukārt grāmata Awesome Beetle’s Colors būs viena no tām, kas šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā Londonas Grāmatu gadatirgū, kurā Latvija kopā ar kaimiņvalstīm - Lietuvu un Igauniju būs prezidējošās valstis.