Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Mūkusalas Mākslas salonā darbosies virtuālās realitātes centrs

© Publicitātes foto

No 9. septembra līdz 7. oktobrim Mūkusalas Mākslas salona Lielajā zālē darbosies SAN Holoportācijas centrs. SAN ir vidē ieausta, jauna planetāra mēroga virtuālā telpa neierobežotai radošai brīvībai, kura kļūst redzama ar papildinātās realitātes aplikācijas SAN starpniecību.

Viedtālruņa vai planšetdatora īpašnieks SAN objektu - virtuālo skulptūru - parādi var apskatīt, ejot pa Daugavas krastu promenādēm no Akmens tilta līdz Salu tiltam.

Mūkusalas Mākslas salonā, kas uz laiku kļūs par SAN Holoportācijas centru, varēs veikt holoportāciju un nosūtīt savu, SAN centrā ieskanēto, 3D modeli uz jebkuru paša izvēlētu pasaules malu, ievietojot to noteiktās GPS koordinātēs. Līdzīgi tiek veidoti arī 360 grādu foto burbuļi. Iespējami arī komplicētāku risinājumu piedāvājumi, kas apspriežami ar SAN Holoportācijas centra darbiniekiem vai sazinoties ar aplikācijas izgatavotājiem.

9. septembrī, Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” apmeklētājiem SAN Holoportācijas centrs darbosies no plkst. 18.00 līdz 24.00 un šai laikā holoportācija būs pieejama bez maksas.

Process paredz personas 3D skenēšanu un iegūto datu apstrādi, tādēļ holoportāciju skaits vakara gaitā var būt ierobežots.