Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

VIDEO: Rīgā performances laikā nogriež miesas gabaliņus un uzcep; policija pārkāpumu nesaskata

© Ekrānuzņēmums

Valsts policija (VP) patlaban nesaskata likumpārkāpumus mākslinieka performancē, kuras laikā vīrietim un sievietei no muguras izgriezti nelieli miesas fragmenti, kas turpat pagatavoti uz pannas un apēsti.

Policija ar performances videomateriālu ir iepazinusies, taču neviena persona policijā nav vērsusies ar iesniegumu vai pretenzijām. Ja iesniegums tiks saņemts, tad policija atbilstoši kompetencei to izvērtēs, aģentūrai LETA skaidroja VP.

Policija nenoliedz, ka pastāv jautājums, vai šādas performances uzņemšana videomateriālā un tās izplatīšana tīmeklī ir ētiska. Tomēr patlaban saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem policijas vērtējumā pārkāpumi šajā pasākumā un tā video izplatīšanā nav saskatāmi.

Portāls "satori.lv" raksta, ka ir publiskotas fotogrāfijas un videoieraksts no 6.martā galerijā "Museum LV un Grata JJ" notikušās mākslinieka Artūra Bērziņa deleģētās performances "Eshatoloģija", kas norisinājās viņa izstādes "Dižā vientulība" laikā. Performancē tās dalībniekiem - vīrietim un sievietei - no muguras tika izgriezti nelieli miesas fragmenti, turpat pagatavoti uz pannas un apēsti.

Performances autors ir mākslinieks Bērziņš.

Aicinājumā uz performanci tika norādīts, ka tā nav ieteicama īpaši jūtīgām personām un bērniem. Performance tika arī translēta sociālā tīkla "facebook" tiešraidē, savukārt vietnē "youtube" pieejams tās videoieraksts.