Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dziedošais policists Puzikovs iejūtas "Skroderdienu" Kārlēna lomā

© publicitātes

Pazīstamais dziedātājs Nikolajs Puzikovs, kurš režisora Zigurda Neimaņa iestudētajās "Skroderdienās Silmačos" atveido Kārlēnu, atzīst, ka ar lielu nepacietību gaida 30.janvāri, kad Rīgas Latviešu biedrībā ar īpašu izrādi tiks atzīmēta 115 gadi kopš šīs Rūdolfa Blaumaņa lugas pirmizrādes.

"Piedalīties šajā izrādē man ir liels pagodinājums. Manuprāt, nekad neesmu strādājis kopā ar tik profesionālu komandu. Vēlos paslavēt gan aktierus, gan šīs jubilejas izrādes organizatorus par to, ka viņi turpina priecēt skatītājus jau trešo gadu ar tieši šo izrādi. Šī ir unikāla iespēja piedalīties izrādē jo esmu uz skatuves kopā ar labākajiem Latvijas teātru aktieriem. Un es to ļoti novērtēju," pauž dziedātājs, uzsverot - viņaprāt, spēlēt Kārlēnu ir lieliska iespēja.

"Ikdienā pildu policijas darbinieka pienākumus, tāpēc darbā esmu nopietns un atbildīgs. Man vienmēr jākontrolē situācija. Taču - atliek man tikai uzkāpt uz skatuves, un robežas pazūd! Varu darīt to, ko vēlos: smaidīt, lēkāt, dziedāt, dejot, ķert skaistos mirkļus un priecāties. Tas man dod ārkārtīgi lielas pozitīvas emocijas. Nevarētu sevi iztēloties citā lomā," par savu skatuves varoni saka Nikolajs.

Dziedātājs uzsver, ka Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" ir daļa no mūsu tautas kultūras: "Pirms 115 gadiem notika šīs lugas pirmizrāde, un, manuprāt, ir ļoti svarīgi nepazaudēt šo sajūtu. Mēs kā mūziķi, aktieri, publiskas personas zinām, cik svarīgi ir šo kultūras un vēstures mantojumu saglabāt un parādīt to arī citiem. Varbūt mēs aizsāksim jaunu tradīciju un katru gadu par godu lugas pirmizrādes dzimšanas dienai spēlēsim šo izrādi. Es būtu tikai par šādu iespēju!"

Līdz ar saviem skatuves kolēģiem - aktieriem Zigurdu Neimani, Intu Tiroli, Regīnu Devīti, Elīnu Vāni, Ievu Puķi, Dārtu Danēviču, Ievu Sutugovu, Inesi Ramuti, Imantu Stradu, Edgaru Pujātu, Ģirtu Ķesteri un Gintu Grāveli - Kārlēna lomas atveidotājs no sirds iesaka ikvienam apmeklēt 30.janvāra izrādi. "Manuprāt, lugas veiksmes stāsts ir tajā apstāklī, ka šis stāsts norisinās saulgriežu laikā. Tie ir paši lustīgākie svētki gadā. Jo vairāk mēs smaidīsim un priecāsimies, jo paši labāk jutīsimies. To es novēlu katram skatītājam. Lai visiem priecīgs prāts, un tiekamies jau pavisam drīz - "Skroderdienās Silmačos" 30.janvārī!" aicina Nikolajs.

Atgādināsim, ka, atzīmējot izcilā latviešu dramaturga Rūdolfa Blaumaņa (1863.gada 1.janvāris - 1908.gada 4.septembris) 154.dzimšanas dienu un 115 gadu jubileju, kopš Rīgas Latviešu biedrības namā notika viņa populārākās lugas "Skroderdienas Silmačos" pirmizrāde (1902.gada 30.janvārī), 30. janvārī šis zīmīgais datums tiks nosvinēts, uz RLB Lielās zāles skatuves atkal izrādot šo visvairāk iestudēto un, neapšaubāmi, vispopulārāko latviešu lugu. Ar šo izrādi tiks ieskandināts "Skroderdienu" 115. jubilejas gads, kurā paredzētas daudzas aktivitātes un īpašas izrādes, par kurām izrādes veidotāji paziņos 30.janvārī. Izrādes sākums - plkst.19.

Īpašās jubilejas izrādes režisors ir ilggadīgais un leģendārais Ābrama lomas atveidotājs Zigurds Neimanis (Ābrama lomu viņš spēlēs arī šajā iestudējumā!); iestudējumā piedalīsies arī Latvijas lielāko teātru aktieri: Nacionālā teātra aktrise Inta Tirole (Bebene); Dailes teātra aktieri Dārta Danēviča (Zāra), Ģirts Ķesteris (Dūdars) un Gints Grāvelis (Pindaks); Valmieras teātra aktieri Elīna Vāne (Antonija), Ieva Puķe ( Elīna), Regīna Devīte (Pindacīša), Imants Strads (Joske), Inese Ramute Tomuļmāte), Kārlis Neimanis (Rūdis); Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts (Aleksis). Ieviņu šajā izrādē atveidos dziedātāja Ieva Sutugova, bet Kārlēnu - dziedātājs Nikolajs Puzikovs. Izrādē piedalīsies arī TDA "Auda".