Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Spīķeru kvartālā būs vērojama brīvdabas izrāde

© Publicitātes foto

Ceturtdien, 20.jūlijā, plkst.20.00 Spīķeru kvartālā tiks izrādīta Andra Zeibota režisētā izrāde „Sudraba dakšiņas” Dramaturgu teātra izpildījumā. Izrāde norisinās brīvdabas teātra izrāžu cikla „Nāc ārā” ietvaros, kura ietvaros uz Spīķeru brīvdabas skatuves kāpj Latvijas amatierteātri.

Kā informē pasākuma organizatori, izrādē notikumi risinās ap jaunu izgudrotāju, kurš dzīvodams trūkumā, strādā pie sava izgudrojuma un, lai spētu iemīļotajai nopirkt puķes, ieķīlā mātes sudraba dakšiņas bijušā darba devēja meitai. Vēlāk izrādās, ka tās nebūt nav viegli dabūt atpakaļ. Vienlaikus bijušais darba devējs ir iemīlējies savā darbiniecē un vairs neliekas ne zinis par biznesu, tāpēc viņa dēls mēģina pārņemt varu firmā. Komēdijas autors ir Hermanis Paukšs.

Šovasar Spīķeru kvartāls piedāvā jaunu pasākumu sēriju - brīvdabas teātra izrāžu ciklu „Nāc ārā”, kurš ir kā satikšanās punkts rīdziniekiem un Rīgas viesiem ar amatierteātriem uz brīvdabas skatuves. Amatierteātriem šī ir lieliska iespēja uzrunāt jaunu auditoriju, kā arī izmēģināt spēkus uz brīvdabas skatuves, savukārt apmeklētājiem izrādes var būt kā jauns atklājums un ieskats Latvijas amatierteātru radošajā darbībā.

Šovasar Spīķeros jau aizvadīta Jelgavas Jaunā teātra izrāde „Pusaugušie”, savukārt Dramaturgu teātris ar izrādi „Sudraba dakšiņas” noslēgs šīs vasaras brīvdabas teātra izrāžu ciklu. Skatītāju pozitīvās atsauksmes par brīvdabas teātra izrādēm vieš pārliecību, ka šādi pasākumi ir nepieciešami un cerams turpināsies arī nākamvasar.

Pasākums norisināsies Spīķeru kvartāla laukumā, Maskavas ielā 8. Ieeja bez maksas.