Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Dārtu Daneviču

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šonedēļ kanālā TV3 skatītāju vērtējumam nodots jauns seriāls «Svešā seja», kurā vienu no galvenajām lomām, plastiskās ķirurģijas klīnikas medmāsu Madaru, atveido noslēpumainā Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča (29). Aktrises kontā šis ir trešais seriāls, un viņa izsaka pateicību TV3 radošajai komandai par izrādīto godu. Pirms tam Daneviču vērojām seriālā «UgunsGrēks», kurā viņa atveidoja istabeni Vandu, bet «Ēnu spēlēs», ko arī šobrīd iespējams vērot TV ekrānā, turpinās izdzīvot galvenās varones Beātes lomu.

ĢIMENE

Aktrises vecāki, mamma Zita un tētis Jānis, ir ārsti. Būdama maza meitene, Dārta bieži vien savu brīvo laiku pavadīja mammas un tēta darbavietā, vērojot mediķu profesijas aizkulises. Dārta nekad nav studējusi medicīnu, tomēr, pateicoties saviem vecākiem, par medicīnu zina ļoti daudz, tādēļ, spēlējot jaunajā seriālā «Svešā seja» medmāsu Madaru, klīnikas un ārstu vide viņai nebūs nekas jauns.

VIDE

Aktrise dzīvo mākslinieciskā vidē, kas arī rada atbilstošu noskaņojumu. Dārta labprāt glezno, kā arī, malkojot kafiju, bauda labu lasāmvielu.

PROFESIJA - AKTRISE

Kopš 2012. gada Dārta Daneviča ir Dailes teātra aktrise, tiesa gan, spēlējusi arī uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves. Savukārt TV skatītāji aktrisi iemīļoja kā nešpetno Vandu seriālā «UgunsGrēks», pēc tam sekoja aktrises spožā debija režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudētajā izrādē «Neprātīgā Zelda». Dārtai par šo lomu tika «Spēlmaņu nakts» nominācija «Gada debija skatuves mākslā».

Vairāk par aktrisi Dārtu Daneviču lasi jaunākajā žurnāla "Vakara Ziņas" izdevumā, www.vz.lv