Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Komēdija par mīlas daudzstūriem

© Foto Sandra ROGOZINA, Daugavpils teātra publicitātes foto

Ceturtdien pulksten 18.30 pirmizrāde Daugavpils teātrī – mūsdienu krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova lugas Randiņi trešdienās iestudējums latviešu valodā. Režisors Andrejs Dežonovs (Krievija).

Randiņi trešdienās ir viena no populārākajām Valentīna Krasnogorova lugām, kuru režisors Andrejs Dežonovs raksturo kā amizantu komēdiju tiem, kuri jau pāris gadus ir izbaudījuši laulības dzīvi. Jo komēdijas galvenie varoņi ir divi kolēģi un viņu sievas. Un mīļākās. Viņiem jau ir pāri 30, ģimenes dzīve liekas monotona, darbs vienmuļš. Pelēcība, kurai nav gala. Tikai ne trešdienās... Laulāto attiecības pamazām pārtop attiecību trīsstūrī, tad četrstūrī, līdz samezglojas tā, ka stūru daudzumu noteikt vairs nav iespējams.

Režisors Andrejs Dežonovs 1983. gadā absolvējis Ļeņingradas Valsts teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūta (tagad - Sanktpēterburgas Teātra mākslas akadēmija) aktiermākslas fakultāti, kurā mācījies pie režisoriem Ļeva Dodina un Arkādija Kacmana. Kopš 2011. gada viņš ir Karēlijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs. Arī jauniestudējuma scenogrāfiju un kostīmus veido mākslinieks no Krievijas - Ņikita Sazonovs, bet lomās ir Ritvars Gailums un Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova un Māris Korsiets. Nākamā izrāde - 2. decembrī.