Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Iestudējumu "Brodskis/Barišņikovs" izrādīs arī Kanādā

© Ekrānšāviņš/jrt.lv

No 17.janvāra līdz 2.februārim Alvja Hermaņa iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" tiks izrādīts Bostonā, Toronto un Čikāgā, vēsta Jaunā Rīgas teātra mājaslapa.

No 17.līdz 21.janvārim iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" būs skatāms Cutler Majestic Theatre Bostonā, ASV. 1903.gadā atklātais nams sākotnēji radīts operas un teātra vajadzībām, bet laika gaitā kļuvis par mājvietu gan vodeviļām, gan kinoteātrim, līdz 2003.gadā atjaunots tā sākotnējā greznajā izskatā. Teātra būvēšanas laikā tas pārsteidzis ar sevišķu novitāti - klasicisma un jūgendstila sajaukumā veidotā ēka rotāta ar neskaitāmām apzeltītām detaļām, kurās jaušama rokoko ietekme, bet tās kolonnas, arkas un fasāde, foajē un skatītāju zāle greznota ar 4500 elektriskajām spuldzēm, kuras 20.gadsimta sākumā raisīja patiesu apbrīnu.

Šī būs otrā JRT iestudējuma "Brodskis/Barišņikovs" viesošanās ASV - 2016.gadā izrāde tika rādīta Barišņikova Mākslas centrā Ņujorkā.

No 24.līdz 28.janvārim "Brodskis/Barišņikovs" viesosies Winter Garden TheatreToronto, Kanādā. Teātris celts 20.gadsimta sākumā vodeviļu un mēmā kino demonstrēšanai kā vairāku atsevišķu teātru komplekss, un Winter Garden Theatre izceļas ar sevišķi skaistu, rokām apgleznotu interjeru.
Savulaik, 1974.gadā, tieši Toronto sākās Mihaila Barišņikova dzīve ārpus Padomju Savienības. Toties šo viesizrāžu laikā, 27.janvārī, māksliniekam apritēs 70 gadu.


Bet no 2.līdz 4.februārim iestudējums atkal atgriezīsies ASV, lai tiktu izrādīts Harris Theatre Čikāgā. Būvēts 2002./2003.gadā, šis teātris tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem Čikāgas skatuves mākslu renesanses virzītājspēkiem. Slavēts par ideālu akustiku un izcilām tehniskajām iespējām, teātris regulāri uzņem dejas un mūzikas kompānijas, starp kurām ir arī daudzas izcilas pasaules mēroga zvaigznes.