Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Brīvdienu ceļvedis kultūrā

Ko darīt nedēļas nogalē, kādiem kultūras vilinājumiem ļauties? Kurp doties vai varbūt labāk palikt mājās? Lemiet paši, jo kultūra ir pieejama arī, neizejot no mājas.

DIVAS IZSTĀDES

Vēl līdz 27. oktobrim Sarkandaugavā, Latvijas Kultūras muzejā Dauderi, apskatāmas divas izstādes, kas tapušas laikmetīgās mākslas festivāla Survival Kit 5 ietvaros. Romana Korovina fotogrāfiju izstādi Tu neesi viena veido piecas lielformāta fotogrāfijas, kas muzeja greznajā interjerā rada sava veida altāri sīkumam un ikdienībai.

Kuratoru platformas Blind Carbon Copy un britu mākslinieka Bahbaka HašemiNežada izstādē Pazaudēt un atrast skatāmi radošās darbnīcas rezultāti un tās dokumentācija, kas ar tādu pašu nosaukumu tika realizēta 31. augustā Sarkandaugavā un muzejā. Darbnīcas laikā tika izgudroti un pārbaudīti spēles noteikumi Sarkandaugavas izzināšanai. Piedāvājot jaunus nosacījumus interakcijai publiskajā telpā, tika rasti alternatīvi rīcības, sadarbības un komunikācijas modeļi.

Dauderi atrodas Rīgā, Sarkandaugavas ielā 30, muzejs atvērts no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 11 līdz 17. Turp iespējams nokļūt ar 5. un 9. tramvaju, braucot līdz pieturai Aldaris, kā arī ar 267. maršruta autobusu, braucot līdz galapunktam.

***

JĀZEPA VĪTOLA JUBILEJA

Šosestdien pulksten 18 Lielajā ģildē notiks Jāzepa Vītola 150. gadadienai veltīts solodziesmu koncerts ar starptautiski pazīstamu un ārpus Latvijas strādājošu latviešu skaņu mākslinieku piedalīšanos. Koncertā uzstāsies viens no pasaulē pazīstamākajiem Riharda Vāgnera dziedoņiem basbaritons Egils Siliņš, Latvijas Nacionālās operas soliste un starptautisku mūzikas projektu dalībniece Inga Šļubovska, daudzu festivālu un starptautisku meistarklašu pasniedzēja Agnese Egliņa un Grācas operteātra un daudzu starptautisku festivālu pianists Māris Skuja. Koncertu vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

***

RĪGAS GRĀMATU SVĒTKI

Šajā nedēļas nogalē Kongresu namā notiek Rīgas Grāmatu svētki. Tajos būs iespēja grāmatas pirkt – svētkos piedalīsies aptuveni 40 izdevēju – un mainīt, kā arī izvēlēties sev saistošus pasākumus no kultūras programmas, un interesanti būs gan pieaugušajiem, gan bērniem. No sestdienas pasākumiem var izcelt Ēriks Hānbergs. Cilvēki un lopiņi lauku mainībā – grāmatās un ārpus tām pulksten 18 un Iepazīšanās ar Agra Redoviča sastādīto grāmatu «Mariss Vētra. Atbalsis. Raksti un vēstules» pulksten 17.

***

POLIŠČUKAS STIKLA ZVĒRNĪCA

LTV1 sestdien pulksten 22 ir iespēja noskatīties vienu no pirmajām Gaļinas Poliščukas izrādēm – Jaunajā Rīgas teātrī iestudēto amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa Stikla zvērnīcu. 2003. gadā tapušajā izrādē lomās iejutās Guna Zariņa (Laura), Regīna Razuma, Indra Burkovska (Amanda) Ģirts Krūmiņš (Toms), Kaspars Znotiņš, Andris Keišs (Džims). Pulksten 21.40 raidījumā Teātris.zip būs skatāma izrādei veltīta diskusija, kuras viesi būs režisore Gaļina Poliščuka, aktieri Ģirts Krūmiņš un Kaspars Znotiņš.