Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Izstāžu zālē "Arsenāls" sāksies akcija "Labā diena"

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" sākusies akcija "Labā diena", kuras laikā tiks organizēti dažādi interešu izglītības pasākumi

Akcijai dots nosaukums "Labā diena", jo turpmāk ceturtdienās izstāžu zāles apmeklētājus sagaidīs vairāki labumi - zemāka ieejas maksa izstādēs, ilgāks darba laiks, dažādi pasākumi un izglītojošas aktivitātes, iespēja radoši pilnveidoties un izzināt mākslu programmā "Es un māksla", kā arī iespēja apdrukāt sev suvenīru ar mākslas darba kopiju sietspiedes tehnikā.

"Ars Rezumē" ir dažādu formātu kultūras un izklaides pasākumi, kas notiek izstāžu zālē "Arsenāls" katras lielās izstādes noslēgumā - pēdējās ceturtdienas vakarā. Tie ir koncerti, dzejas lasījumi, teātra vai dejas uzvedumi, kino seansi un starpdisciplināri pasākumi, kas veidoti kā rezumējošs kopsavilkums par izstādes tēmu, kā arī papildinājums izstādes apskatei. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Izglītības programma "Es un māksla" piedāvā mākslu iepazīt tuvāk radošas darbības procesā, piemēram, zīmējot. Mākslas darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi - skatoties, domājot, zīmējot - iespējams vairāk uzzināt gan par mākslas tapšanas procesu, gan mākslas darbu iekšējo struktūru, gan autoru personību un laika kontekstu.

Savukārt auduma apdrukas darbnīcā "Klasika vienmēr modē!" katrs sev var pagatavot individuālu un stilīgu apģērbu vai aksesuāru ar Latvijas mākslas klasiķu - Jaņa Rozentāla, Teodora Zaļkalna, Voldemāra Matveja, Romana Sutas, Niklāva Strunkes, Kārļa Padega, Gustava Kluča - un citu autoru darbu reprodukcijām sietspiedes tehnikā, pastāstīja Balandina.