Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Brīvdabas muzejs ar bukstiņputru svinēs Lieldienas

Svētdien, 23. martā, Brīvdabas muzejs aicina uz pavasara saulstāvju svētkiem – Lielo dienu. Pavasara atnākšanas svētki tiks svinēti Gadatirgus laukumā. Visa pasākuma garumā būs iespēja šūpoties šūpolēs, krāsot olas sīpolu mizās, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, kā arī vērot un piedalīties putnu būrīšu darināšanā.

Ar Lielās dienas svinēšanas tradīcijām iepazīstinās Launkalnes mūsdienu folkloras kopa „Rudzupuķe”. Pušķos un iesvētīs šūpoles, apdziedāsies un izspēlēsim senās rotaļas. 

Priedes krogs apmeklētājiem piedāvās gardu bukstiņputru.

Visa pasākuma garumā būs iespēja šūpoties šūpolēs, krāsot olas sīpolu mizās, vizināties jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, spēlēt senās koka spēles kopā ar Aldoni Baldiņu, kā arī Rūdolfa Drevinska vadībā izgatavot ekoloģiskos putnu būrīšus.

Pasākumā piedalīsies arī Brīvdabas muzeja amatnieki – tāsiķis Zvirbuļu Pēteris, pinēja Inta Lūse, adītāja Baiba Kabuce un pinumu meistars Juris Milčs.

Lielā diena iezīmē laiku, kad diena un nakts kļuvusi viena garuma, gaisma uzveic tumsu, dienai kļūstot garākai jeb lielākai par nakti. Iestājas pavasaris. Šogad tas notiks 20. martā, bet saskaņā ar tautas tradīcijām šo notikumu var svinēt veselas trīs dienas.