Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Dānijā atklāts 59. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss

© Publicitātes

Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas mērijā 4. maijā notika svinīgā Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas ceremonija.

Pa sarkano paklāju mērijas virzienā devās 37 valstu dziedātāji, mūziķi, producenti, Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) un Dānijas raidorganizāciju pārstāvji, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Jāatzīmē, ka vislielāko uzmanību žurnālistu un fanu vidū izpelnījās Austrijas pārstāve Končita Vursta.

Nemazāk atraktīvi izskatījās Islandes grupas  Pollapönk mūziķi, kuri bija tērpušies košās kleitās un žurnālistiem uz jautājumiem par savdabīgo tērpu izvēli atbildēja: "Sievietes cīnījās par tiesībām nēsāt bikses, tagad pienākusi kārta vīriešu tiesībām nēsāt kleitas."

Daudzu uzmanību piesaistīja arī Ukrainas pārstāve Marija Jaremčuka, kas bija ieradusies melnā kostīmā ar sēru lentu.

 Jau ziņots, ka mūsu grupa "Aarzemnieki" pārstāvēs Latviju ar dziesmu "Cake To Bake" konkursā 6. maija pusfinālā, kur sacentīsies ar mūziķiem no 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Grupas "Aarzemnieki" līderis ir vācietis Jorans Šteinhauers. Grupā muzicē vijolniece Katrīna Dimanta, bundzinieks Raitis Viļumovs un pianists Guntis Veilands.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 6. un 8. maijā, bet fināls 10. maijā. Konkursu varēs vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā un ltv.lv mājas lapā.