Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Aicina izbaudīt Muzeju naktī dzintara saulrietu pie Daugavas un Lielupes

© F64

17.maijā no plkst. 20.00 līdz 01.00 visi tiek aicināti uz Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju Ķegumā izbaudīt brīvā dabā Muzeju nakts pasākumu visai ģimenei "Dzintara saulriets pie Daugavas".

2014.gads aizrit Latvenergo koncerna 75.gadu jubilejas zīmē, tādēļ Enerģētikas muzejs piedāvās iepazīt videoprezentācijā sava laika lepnuma - Ķeguma spēkstacijas - celtniecības interesantākos brīžus 700 fotogrāfijās, kuras veido daļu no UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" dokumentārā mantojuma.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Enerģētikas muzeja ekspozīciju un izstādes "Elektrība dara visu!", "Ķeguma spēkstacijas būvniecība caur Eduarda Krauca fotoobjektīvu", kā arī ceļojošo izstādi "Ķeguma HES - Latvijas enerģētikas lepnums". Pasākuma dalībnieki varēs piedalīties: cukurgailīšu veidošanas meistarklasē, foto studijā, modulējot bildes nereālās situācijās, papīra izgatavošanas darbnīcā, dzintarkrāsas sveču liešanā, makaronu rotu darbnīcā, kā arī glezniņu gatavošanā no AS "Dobeles dzirnavnieks" makaroniem, papīra izgatavošanā un citās aizraujošās aktivitātēs. Interesantus fizikas eksperimentus ne tikai vērot, bet arī piedalīties tajos, aicinās mācību portāls Fizmix. Par pasākuma muzikālajiem priekšnesumiem un dzintarīgu noskaņu rūpēsies sporta deju klubs Mītava no Jelgavas, Skifla grupa un dziedātāja Amber (Aija Vītoliņa).

Jau otro gadu Muzeju nakts ietvaros savas durvis apmeklētājiem vērs arī AS "Latvenergo" Energoefektivitātes centrs Jūrmalā. Jaunums Energoefektivitātes centrā - "Gudrās mājas vadība", kas sniedz iespēju monitorēt un regulēt istabas temperatūru, turklāt drošības sistēma ziņo arī par nevēlamiem apmeklētājiem u. c. Arī šogad bērniem būs iespējas piedalīties interesantās un radošās aktivitātēs un darbnīcās, spēlēt Kinect videospēles, braukt ar elektrovelosipēdu un elektroauto, savukārt vecākiem būs iespējas uzzināt sev interesējošus energoefektivitātes padomus - vai nu par sadzīves tehniku un apgaismojumu, vai siltumapgādi, saules baterijām un tamlīdzīgi.

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Šā gada Muzeju nakts noslēdz tematisko trīs gadu ciklu "Trejkrāsainā saule", ko iedvesmojušas Raiņa dzejas rindas par sauli, kas mirdz "drīz zila, drīz zaļa, drīz sarkana". Ciklu veidojušas trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars, iezīmējot dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni - dzintaru.