Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Ar Ziemassvētku koncertu Rīgas Domā vāks ziedojumus slimo bērnu aprūpei

Attēlam ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī plkst.15 Rīgas Domā notiks labdarības koncerts - svētbrīdis "Apsnieg eņģeļu koks". Koncertā gan pazīstami mūziķi, gan koris un saksofonisti izpildīs iemīļotas Ziemassvētku melodijas, ko papildinās Dailes teātra aktrises Aijas Dzērves dzejas lasījumi un Rīgas Doma draudzes mācītāja Sanda Ratnieka uzruna. Ieeja pasākumā par ziedojumiem bērnu paliatīvās aprūpes nodrošināšanai.

Koncertā uzstāsies solisti Zane Gudrā, Ivo Grīsniņš-Grīslis, aktrise Aija Dzērve, ģitārists Dmitrijs Tarasovs, saksofonists Sergejs Boicovs, Ādažu mākslas un mūzikas skolas saksofonistu kvintets un Rīgas 49.vidusskolas jauktais koris. Ziemassvētku labdarības koncertu "Apsnieg eņģeļu koks" Rīgas Doma baznīcā jau ceturto gadu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība. Tas tiek rīkots, lai sniegtu multiprofesionālu, visaptverošu atbalstu ģimenēm, kas audzina neizārstējami slimus bērnus.

Biedrības vadītāja, ārste dr. Anda Jansone aicina: "Ziemassvētku laiks ar savu Labo vēsti mudina uz līdzcietību iejūtību, sirsnību un labestību, mudina ievērot tos, kam iet grūti, mudina atbalstīt un stiprināt vienam otru. Sevišķi nozīmīgs atbalsts ir nepieciešams tām ģimenēm, kas audzina neizārstējami slimus bērnus. Latvijā ir gandrīz 200 ģimenes, kuru bērniem ir nepieciešama paliatīvā aprūpe - tie ir bērni, kam jāsadzīvo ar smagas slimības uzliktajiem pārbaudījumiem, daudzi no viņiem lieto medicīnisko aparatūru, ir atkarīgi no apkārtējo rūpēm. Šiem bērniem būtu mēnešiem un pat gadiem ilgi jāguļ slimnīcā, taču, saņemot nepārtrauktu profesionālu atbalstu, bērni var atrasties mājās, kopā ar saviem mīļajiem un mēs katrs varam palīdzēt, lai tas notiktu!"

Bērnu paliatīvā aprūpe ir kompleksa palīdzība ģimenēm ar bērniem, kuru slimība nav izārstējama un radikālās ārstēšanas iespējas ir izsmeltas, taču bērni un ģimenes, nepieciešamības gadījumā saņemot profesionālu palīdzību, var ilgstoši sadzīvot ar šo situāciju un iemācīties to pieņemt, nodrošinot pienācīgu dzīves kvalitāti. Biedrība sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās - ar šiem pacientiem strādā ārsti, medmāsas, kapelāne, psihologi, psihoterapeiti, diemžēl, lai apmierinātu visu bērnu un ģimeņu vajadzības pēc atbalsta, biedrībai jāvāc ziedojumi un tālab tiek īstenota labdarības kustība "Eņģeļukoks".

"Apsnieg eņģeļu koks" labdarības kustības ietvaros šogad notiek ne vien Labdarības koncerts, bet arī BlackSwan by Olga Broka radīto krekliņu tirdzniecība, ziedojumu vākšana Apotheka aptieku tīklā un citi pasākumi.

Akciju atbalsta Rīgas Dome, Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departaments "Apotheka", "BlackSwan by Olga Broka", "Clean Control", Rīgas Doms un "Konekesko",.