Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

PĀRGĀJIENS: Sākas Leišmalītes gājieni

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē, 27. un 28. maijā, sāksies Leišmalītes gājieni, ko organizē Ziedoņa muzejs sadarbībā ar fondu 1836. Jau otro gadu tiek rīkoti gājieni gar Leišmalīti, kur pirms daudziem gadiem devies arī rakstnieks Imants Ziedonis. Šogad tiek plānoti astoņi divu dienu pārgājieni gar Latvijas–Lietuvas robežu.

Pārgājienu mērķis ir ne tikai aktīvi pavadīt brīvo laiku, bet arī iepazīt Latviju, tās dabu un kultūrvēsturiskās vērtības. Katras gājiena dienas noslēgumā ir plānoti nelieli koncerti un kopēja vakarēšana visiem gājiena dalībniekiem.

2017. gada Leišmalītes gājieni: 27.- 28. maijā - ceļā uz Gārsenes muižas pili (Aknīstes novads), kopā ar Raiņa muzeju Tadenavā, 3.-4. jūnijā - ceļā uz Medumiem (Daugavpils novads), 17.-18. jūnijā - ceļā uz Jaunsauli (Bauskas novads), laivu brauciens, 1.-2. jūlijā - ceļā uz Vilci (Jelgavas novads), 8.-9. jūlijā - ceļā uz Ilūksti, 15.-16. jūlijā - ceļā uz Neretu, 29.-30. jūlijā - ceļā uz Ilzu evaņģēliski luterisko baznīcu (Viesītes novads), 26.-27. augustā - ceļā uz Priekuli.

Par godu Latvijas simtgadei fonds 1836 veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš apkārt Latvijai sadalīts četros simboliskos posmos: Piejūras ceļš - no Nidas līdz Ainažiem, Ziemeļmeitas ceļš - no Ainažiem līdz Mārkalnei, Māras ceļš - no Mārkalnes līdz Demenei un Leišmalīte - no Demenes līdz Nidai. Leišmalītes posms ir 571 km garš, un tā gājienus organizē Imanta Ziedoņa muzejs.