Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Ceļotāji kļuvusi uzmanīgāki ar galamērķu izvēli – kam pievērš uzmanību?

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Sievietes ceļo biežāk nekā vīrieši – tā liecina jaunākais „Baltic International Bank Latvijas barometra” pētījums. Vairāk nekā puse (71%) aptaujāto sieviešu norādīja, ka ceļo pa Latviju vismaz reizi gadā vai biežāk, tikmēr vīrieši (42%) Latvijas apskatei laiku atvēl retāk.

Attiecībā uz ārzemju ceļojumiem, sieviešu un vīriešu starpā situācija ir diezgan līdzīga - vismaz reizi gadā ceļojumiem laiku atlicina 38% sieviešu un 33% vīriešu. Aktīvākie ceļotāji ir jauni cilvēki līdz 34 gadu vecumam (23%), savukārt aptaujātie pēc 55 gadu vecuma (41%) biežāk atzīst, ka tūrisma ceļojumos uz ārzemēm nedodas.

Noskaidrojot, cik kāri uz ceļošanu ir iedzīvotāji Latvijas reģionos, atklājas, ka visaktīvāk ceļojumos pa Latviju brauc vidzemnieki (69%) un zemgalieši (67%), bet ceļojumos uz ārzemēm - latgalieši (33%).

Sievietes apskata kultūras objektus, bet vīrieši - nododas aktīvai atpūtai

Noskaidrojot, kādus ceļojumus iedzīvotāji visbiežāk izvēlas, atklājās, ka vairums visbiežāk dod priekšroku mierīgai atpūtai tepat Latvijā (53%). Kā liecina pētījums, lai gan mierīgas atpūtas baudītāji ir gan sievietes (56%), gan vīrieši (50%), tomēr sievietes mierīgu pastaigu pa pilsētu vai atpūtu pludmalē izbauda biežāk nekā vīrieši.

Izvērtējot citus atpūtas veidus, sievietes biežāk par vīriešiem Latvijā izvēlas apskatīt vēstures, arhitektūras, dabas un kultūras pieminekļus (sievietes - 28%, vīrieši - 19%), tikmēr vīrieši (16%) vairāk par sievietēm (10%) nododas aktīvai atpūtai, piemēram, slēpošanai, sērfošana vai braukšanai ar laivām.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā