Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aicina ceļotājus izvēlēties atbilstošu apdrošināšanu

© depositphotos.com

Tūrisma aģentūras un apdrošināšanas kompānijas aicina ceļotājus rūpīgi izvēlēties apdrošināšanu pirms ceļojuma, kā arī atgādina, ka apdrošināšanas polisēs mēdz būt iekļauta ceļojuma atlikšanas vai pārcelšanas apdrošināšana, tādēļ gadījumos, kad nejūtas droši par apstākļiem ceļojuma galamērķī, ir vērts apsvērt ceļojuma pārcelšanas vai pat atcelšanas variantus.

Lielākā apdrošināšanas sabiedrība AAS “BTA Baltic Insurance Company” (BTA) nevar pievienoties Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas aicinājumam ceļotājiem “ja bail, tad jāsēž mājās”, bet aicina doties uz tām vietām, kur jūtas gaidīts un droši, un nekautrēties pārcelt ceļojumus uz vēlāku laiku, kad jutīsies droši par savu vizīti attiecīgajā valstī. BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus atgādina, ka apdrošināšanas polisēs ir iekļauti ceļojuma atcelšanas riski.

“Mūsu klientiem, kuri ir izvēlējušies atbilstoša seguma polises, ir iekļauta ieplānotā ceļojuma anulācija arī tajos gadījumos, ja ir bailes par savu vai savu līdzbraucēju drošību galamērķī. Neatkarīgi no tā, vai tur ir zemestrīces, terora akti vai pilsoņu apvērsumi, ja klients, kas nopircis atbilstošu ceļojuma polisi, saka, ka man ir bail, lasu šausmu lietas, mēs kā apdrošinātājs atbilstoši polises nosacījumiem sedzam tiešos zaudējumus, kas ir radušies,” norāda J. Lucaus.

Apdrošināšanas sabiedrības politika ir klientiem pateikt, labāk brauciet citur vai brauciet atpūsties vēlāk, kad tiešām varēsiet atpūsties, nebaidoties par savu drošību, un mēs šos zaudējumus segsim. BTA vadītājs atgādina, ka tiek segti zaudējumi neatkarīgi no tā, vai tā ir aviobiļete, autobusa biļete, tūrisma objekta apskates iegāde, koncerta vai futbola biļetes, vai arī paņemta nomā automašīna. “Mēs šos izdevumus segsim atbilstoši izvēlētajai apdrošināšanas programmai,” uzsver apdrošināšanas sabiedrības valdes priekšsēdētājs.

Pēc viņa teiktā, BTA kā atbildīgs apdrošinātājs klientiem pasaka, brauciet labāk atpūsties tad, kad jūtat, ka gribat to darīt, kad jūtaties droši un varat emocionāli izbaudīt gandarījumu.

BTA nepiekrīt Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas nostājai “Ja bail, jāsēž mājās”.

Tieši tāpēc apdrošinātājs aicina izvēlēties atbilstošas apdrošināšanas polises ar pareizu segumu, lai tajā brīdī, kad ir kādas bažas vai paaugstināts stress, lai cilvēks finansiāli nezaudē. BTA vēlas nevis biedēt cilvēkus un spiest kā nolemtiem braukt iegādātajā ceļojumā pat tad, ja nejūtas droši, bet izglītot un iedrošināt pieņemt pareizus lēmumus racionāli. Mēs gribam nākt ar mierinošu ziņu un mudināt klientus nesabojāt emocionāli savu atvaļinājumu,” pauž J. Lucaus.

Tūrisma aģentūras BTG vadītāja Baiba Lūse arī atgādina ceļotājiem neaizmirst par apdrošināšanu. “Ir braucieni, kurus nevar pārcelt, kas saistīti ar biznesa un korporatīvajām attiecībām. Tādēļ mēs aicinām klientus izvēlēties atbilstošu apdrošināšanu,” ziņo Lūse.

Kā jau ziņots, tūristu plūsma no Latvijas uz Spāniju saistībā ar ceturtdienas vakarā Barselonā un piektdienas rītā Kambrilsā notikušajiem teroraktiem nav apturēta, apstiprināja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas pārstāve Astrīda Trupovniece. Tomēr viņa aicina ceļotājus izvairīties no uzturēšanās masu pulcēšanās vietās ārvalstīs. «Mūsdienās terorakti ir visur. Šā iemesla dēļ tūrisma plūsma netiek apturēta. Ja bail, jāsēž mājās,» sacīja Trupovniece.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, “domājamu teroristu” automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus. Savukārt ceturtdienas vakarā līdzīgs uzbrukums notika Barselonā, un tajā nogalināti 13 cilvēki, bet aptuveni 100 guvuši ievainojumus.