Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

No Rīgas lidostas varēs aizceļot uz līdz šim nebijušiem galamērķiem

© pixabay.com

Šā gada ziemas lidojumu sezonā ceļotāji no starptautiskās lidostas "Rīga" varēs doties uz 74 tiešajiem galamērķiem visā pasaulē, informēja lidostas pārstāvji.

Ziemas sezonā lidosta piedāvās arī trīs līdz šim nebijušus galamērķus - Abū Dabī Apvienotajos Arābu Emirātos, Maltu un Eilatu, Izraēlā.

Galamērķi uz Abū Dabī piedāvā nacionālā aviopkompānija "airBaltic" sadarbībā ar "Etihad Airways", un šie lidojumi notiks četras reizes nedēļā. Pirmo reisu uz Maltu piedāvās Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair". No Rīgas uz Maltu varēs nokļūt divas reizes nedēļā.

Lidojumu uz Izraēlas kūrortpilsētu Eliatu nodrošinās Ungārijas zemo cenu aviokompānijas "Wizzair". Turp ceļotāji varēs doties divas reizes nedēļā.

Kā pastāstīja lidostas pārstāvji, lidsabiedrība "airBaltic" ziemas sezonā turpinās iekšzemes reisus starp Rīgu un Liepāju. Ziemas sezonā turpināsies arī "airBaltic" lidojumi uz Ženēvu, Tamperi un Gēteborgu, kā arī lidsabiedrība no jauna ieviesīs iecienītus slēpošanas galamērķus - Zalcburgu, Veronu un Popradu Augstajos Tatros.

Tāpat ziemas sezonā "airBaltic" palielinās lidojumu biežumu no Rīgas uz Londonu, Hamburgu un Prāgu. Tiks nodrošināts arī ērtāks grafiks lidojumiem uz Varšavu, darba dienās paredzot jaunus rīta un vakara lidojumus.

Arī ziemas sezonā ar aviokompānijas "Uzbekistan Airways" tiešo reisu reizi nedēļā būs iespējams doties starpkontinentālajā lidojumā no Rīgas uz Ņujorku. Aviokompānija arī turpinās tiešos lidojumus uz Uzbekistānas galvaspilsētu Taškentu.

F64 Photo Agency

Kopumā ziemas sezonā lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošinās 16 aviokompānijas - "airBaltic", "Ryanair", "WizzAir", "Aeroflot", "SAS", "Finnair", "Norwegian Air Shuttle", "Lufthansa", "LOT Polish Airlines", "Utair", "Turkish Airlines", "Ukraine International Airlines", "RusLine", "Uzbekistan Airways", "Belavia", "Ellinair" un "Smartlynx Airlines".

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce norāda ka jaunākie operatīvie dati liecina, ka no gada sākuma līdz 23.oktobrim starptautiskajā lidostā "Rīga" ir apkalpoti vairāk nekā pieci miljoni pasažieru - par 11,8% vairāk nekā 2016.gadā.

Ziemas lidojumu sezonas saraksts stāsies spēkā svētdien, kad Latvijā būs notikusi pāreja uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot par vienu stundu atpakaļ.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 16 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.