Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Līgatnē vakara pārgājienā varēs iepazīt zvēru dzīvi tumsā

© f64

Dabas aizsardzības pārvaldes Līgatnes dabas takas šovakar aicina visus interesentus uz vakara pārgājienu, lai pavadītu laiku svaigā gaisā pie dabas un iepazītu zvēru dzīvi tumsā.

Lai gan beidzot iestājusies īsta ziema un gaiss ir spirdzinoši auksts, dzīve Līgatnes dabas takās neapstājas. Lāči gan kļuvuši lēnīgāki un meklē mirklīti, lai tomēr mazliet iesnaustos, bet lūšu ģimene tikmēr aktīvi rosās un priecājas par svaigo sniega kārtiņu.

Pulcēšanās pasākumam plkst. 18.00 pie Līgatnes dabas taku informācijas centra, turpinājumā - dzīvnieku vērošanas pārgājiens kopā ar gidu. Tā laikā būs iespēja ieraudzīt pūces spožās acis, sajust mežacūkas tuvumu un uzminēt, kur paslēpušies lūšu ģimenes pārstāvji.

Pēc pārgājiena Dabas izglītības centrā “Pauguri” uzdevumi par dzīvniekiem un to pēdu noslēpumiem, video filmas par dabu un meža pasakas par dzīvniekiem un silta tēja labam noskaņojumam.

Pārgājienam aicinām pieteikties pa telefonu: 28328800. Līdzi jāņem lukturītis un jāvelk laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi. Dalība pasākumā ar Līgatnes dabas taku ieejas biļetēm!

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.