Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Jelgava gatava ledus pasakai

© f64

No 9. līdz 11. februārim Jelgavā jau 20. reizi notiks Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kura tēma būs “Sapņi”.

Jubilejas gadā vairāk nekā 60 ledus objekti, tajā skaitā konkursa un foto ledus skulptūras, divi ledus bāri, ledus labirints un citi, pirmo reizi būs apskatāmi trīs vietās: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā. Festivāla laikā pilsētā paaugstināsies satiksmes intensitāte un iespējami sastrēgumi. Autovadītāji aicināti būt uzmanīgiem un, ja iespējams, neizmantot Lielupes tiltu, bet savas automašīnas novietot stāvlaukumos, kas būs pieejami abos Lielupes krastos.

Ledus tēlnieki no 10 valstīm 5. februārī sāks skulptūras veidošanu. Mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās: individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras - 30 mazās (individuālās) un 15 lielās (komandu) -, kā arī papildus tiks veidotas vairākas foto skulptūras, ledus labirints, divi ledus bāri u.c.

Skulptūru tapšanas un teritorijas sakopšanas laikā Pasta sala (no 5. līdz 9. februārim un 12. februārī) un LLU stadions pie Meža fakultātes (no 31. janvāra līdz 12. februārim) apmeklētājiem būs slēgts.