Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Ceļojumos Latvijas iedzīvotāji ņem līdzi vidēji 300 eiro

© F64

Iedzīvotāju ceļošanas paradumus raksturo ne tikai speciāli veikti pētījumi un iedzīvotāju aptaujas, bet arī tāds finanšu pakalpojums kā valūtas maiņa. Neskatoties uz norēķinu karšu popularitāti, ceļotāji no Latvijas ārvalstīs turpina maksāt skaidrā naudā, iegādājoties to tepat Latvijā.

Vasaras ceļojumos Latvijas iedzīvotāji ņem līdzi vidēji 300 eiro ārvalstu valūtā, par ko liecina 2017. gada sezonas dati.

"Tavex" ir apkopojis valūtu pieprasījuma statistiku vasaras mēnešos, lai rastu priekšstatu par ceļojuma galamērķu tendencēm, kā arī lai atbildētu uz visbiežāko jautājumu: “Cik daudz naudas man jāņem līdzi ceļojumā?”

Parasti cilvēkus interesē, cik ceļojuma valūtas jāsagatavo braucienam, dodoties uz konkrēto galamērķi.

Vasaras ceļojumos Latvijas iedzīvotāji ņem līdzi vidēji 300 eiro ārvalstu valūtā, par ko liecina 2017. gada sezonas dati.

Naudas apjomam, ko Latvijas iedzīvotāji maina, parasti ir loģisks skaidrojums - visbiežāk lielākās summas maina ceļojumiem, kuru ilgums ir garāks vai arī izdevumi ceļojuma valstī tēriņiem ir gana augsti (kā notiek gadījumā ar ceļojumiem uz Norvēģiju). Tādos virzienos kā Čehija, Ungārija, Polija ceļotāji visbiežāk veido vienotā autobusa tūres.

Pēdējo 5 gadu laikā ir vērojams ASV dolāru pieprasījums tieši ceļojuma mērķim. ASV dolāri tiek izmantoti ne tikai braucieniem uz ASV, bet arī Āzijas virzienā, jo mainīt USD Āzijas valstīs visbiežāk ir izdevīgāk nekā mainīt eiro pret vietējo valūtu.

“No prakses redzam, ka cilvēki, kuri dodas uz ASV, iegādājas vidēji ap 2000 USD,” informē ārvalstu valūtu dīlinga nodaļas vadītājs.

Uzņēmuma gada pārskatā ir iekļauta informācija, ka pērn pieprasījums pēc valūtām ir audzis 34 valūtu gadījumā. Lielākais apmainītās valūtas apjoma kāpums bija Taizemes batam, Indonēzijas rūpijai, Malaizijas ringitam, Dienvidkorejas vonam, Īslandes kronai, Kazahstānas tengei un Gruzijas laram.