Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Jūlijs Krūmiņš Jūrmalai grib dāvināt milzīgu, mirdzošu dzintara gabalu; jūrmalnieki var balsot

© nra.lv

1. jūnijā plkst. 14.00 Jūrmalā, Turaidas un Lienes ielu krustojumā, "Turaidas kvartālā" notiks divu vides objektu – pulksteņa ar mainīgām gaismām un liela, stilizēta, zvīļojoša dzintara gabala maketa atklāšanas pasākums.

"Tā ir mana dāvana jūrmalniekiem un pilsētas viesiem jaunajā atpūtas sezonā, un es priecājos, ka pilsēta netālu no Dzintaru koncertzāles ir ieguvusi skaistu, sakoptu vietu," saka uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Vides objekti ir izvietoti uz viņam piederošā zemes gabala un turpmāk būs pieejami ikvienam pilsētas iedzīvotājam uz ciemiņam.

Uz zemes gabala atrodas arī tikko restaurēta Jūrmalai tipiska koka ēka. Darbi ir pabeigti, un ēka gatava nodošanai ekspluatācijā.

Taču pazīstamā uzņēmēja plāni neaprobežojas tikai ar šiem objektiem - ar speciālas iekārtas palīdzību ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis līdz 1. augustam varēs novērtēt jaunos vides objektus. Ja balsojums būs pozitīvs, mākslīgā dzintara gabals tiks nomainīts ar lielu, trīs tonnu smagu oniksa akmeni, kas iegūts Irānā un no kura vides objektu izgatavos tēlnieks Pauls Jaunzems.

"Būt vai nebūt šiem objektiem Jūrmalā, demokrātiski izšķirs cilvēki paši. Ja viņiem patiks, oniksu atgādāšu uz Latviju, tas iegūs jaunu veidolu, un to varēs aplūkot ikviens," rezumē J.Krūmiņš.