Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Lieliskam izbraucienam! Ko nepalaist garām, apmeklējot Viļņu

© Publicitātes foto

Arvien biežāk sociālajos tīklos lasāmas atsauksmes par kaimiņvalsts galvaspilsētā atklāto, un teju visi atzīst – Viļņas apmeklējums pārspējis cerēto. Mākslinieku kvartāls, izcili ēdieni, ko atzinīgi novērtē Latvijas kulinārijas blogeri, draudzīga atmosfēra, velotūres un citas izklaides iespējas tur pieejamas vienuviet. Turklāt tas viss izbaudāms tikai dažu stundu brauciena attālumā.

Bohēma pilsētas sirdī - Užupe

Šūpoles tilta pakājē, neparasti veikaliņi, neskaitāmi mākslinieku darbi un instalācijas - tas viss atrodams Užupē - neparastā vietā, kuru mākslinieki, dzejnieki un mūziķi pasludinājuši par savu republiku. Tai pat ir sava himna, karogs un likumi. Vēl pirms 20 gadiem nekopts un pat bīstams rajons kļuvis par vienu no prestižākajām pilsētas vietām, ko vietējie iedzīvotāji dēvē par Viļņas sirdi.

“Užupes republika un tās radošā atmosfēra bija mūsu lielākais atklājums. Ne tikai atmosfēras, bet arī arhitektūras dēļ dažbrīd bija sajūta, ka esam kādā nelielā, romantiskā Itālijas pilsētiņā. Kad apmeklēsiet Užupes republiku, noteikti paskatieties augšup uz māju fasādēm!” iesaka divu bērnu mamma un dzīvesstila blogere Māra Arāja.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā