Atpakaļ uz nra.lv

Policija atklāj, ar ko nodarbojies vērienīgajā operācijā Saulkrastos aizturētais grupējums

Ziņu aģentūra LETA 15.augusts 2017, 13:40
 
Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency
Pirmdien, 14.augustā, Saulkrastos aizturētais noziedzīgais grupējums izkrāpis vairāk nekā divus miljonus eiro no Ķīnas iedzīvotājiem, preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Krāpšana notikusi, izmantojot telefonkrāpšanas metodes, skaidroja Lazdiņš, piebilstot, ka krāpšana veikta laika posmā no šī gada marta līdz jūlija beigām.

VP saņēma tiesiskās palīdzības lūgumu no Ķīnas, kā rezultātā veikta izmeklēšana un operatīvās darbības divu mēnešu garumā, kas rezultējās pirmdien veiktajā operācijā, skaidroja Lazdiņš.

Tāpat viņš minēja, ka palīdzība saņemta no Valsts robežsardzes, jo iesaistīts liels skaits aizdomās turamo, kuriem nav skaidra izcelsmes valsts, kā arī ir aizdomas par to, vai viņi atrodas Latvijā legāli.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Lazdiņš norādīja, ka starp aizturētajiem ir arī viens Latvijas pilsonis un piebilda, ka ir izņemts liels apjoms ar lietiskajiem pierādījumiem, kas palīdzēs Ķīnas tiesībsargājošajām institūcijām.

Turklāt tiek gaidīts, ka Ķīna prasīs lielu daļu no aizturētajiem izdot, skaidroja VP Starptautiskās sadarbības biroja priekšnieks Māris Geida un piebilda, ka, ņemot vērā operācijas apjomu, ir novērsts liels noziegums, kas varētu ietekmēt daudzu cilvēku dzīves.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien vērienīgā operācijā Rīgā un tās apkaimē aizturējusi 110 cilvēkus, aģentūru LETA informēja VP. Operācija tika veikta arī ceļu būves firmu "Binders" piederošā ēkā, kurā atrodas "Binders" Mehanizācijas departaments. Uzņēmums šīs telpas neizmanto, un tās ar nomas līgumu ir nodotas izmantošanai citai juridiskai personai.

"Binders" pārstāve Vita Noriņa aģentūrai LETA sacīja, ka šā gada 26.jūnijā "Binders" noslēdza nomas līgumu ar SIA "Sirtaki" par "Binders" neizmantotās ēkas iznomāšanu biroja vajadzībām.

"Mūsu rīcībā ir informācija, ka Valsts policija operāciju veica sakarā ar starptautisku tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat skaidrs, ka "Sirtaki" ir pārkāpis nomas līguma noteikumus, un tāpēc šo nomas līgumu "Binders" lauzīs," sacīja Noriņa, piebilstot, ka policijas operācija nebija vērsta pret uzņēmumu "Binders".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Sirtaki" ir mobilās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, tomēr 2015.gadā uzņēmums saimniecisko darbību nav veicis. 2016.gada pārskats vēl nav iesniegts.

"Sirtaki" 100% kapitāldaļu īpašnieks kopš šā gada 3.aprīļa ir 1993.gadā dzimušais Jānis Dravnieks. Līdz tam 100% "Sirtaki" kapitāldaļu piederēja Liānai Krjukovai, bet līdz šī gada februārim 100% kapitāldaļu īpašniece bija Sabīne Nicecka.

"Sirtaki" reģistrēts 2014.gada janvārī un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:12

Jaunākās diskusijas