Atpakaļ uz nra.lv

Māte alkohola reibumā liedz meitai doties mājās pie tēva no pašas sarīkota ''dzerstiņa''

Portāls nra.lv 2.oktobris 2017, 13:22
 
Ilustratīvs attēls
1.oktobrī neilgi pirms pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu Sarkandaugavas kafejnīcu, kur iereibusi māte bērnu neatdod tēvam.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucējs pastāstīja, ka ar iereibušo bērna māti vairs nedzīvo kopā vairāk kā gadu. Abiem ir kopīga sešus gadus veca meita, kura ikdienā uzturas pie viņa. Savukārt brīvdienās tēvs meitu aizved pie mātes. Notikuma dienā meitenītes tēvs vairākkārtīgi zvanījis bijušajai dzīvesbiedrei, lai vienotos kur un cikos viņš ieradīsies pakaļ meitai. Sieviete uz telefona zvaniem nav atbildējusi.

Izsaucējs vēlāk noskaidrojis, ka bijusī kopā ar diviem vīriešiem atrodas vienā no Sarkandaugavas kafejnīcām, kur visi cilā alus kausus. Līdzi savās izklaidēs sieviete paņēmusi arī sešus gadus veco meitu.

Vīrietis devies meitai pakaļ, taču kafejnīcā izcēlies konflikts.

Pārrunu laikā abi mātes pudeles brāļi sievieti aizstāvēja, skaidrojot, ka ar viņu iepazinušies pirms trīs stundām un izskatoties, ka viņa par meitu spējot parūpēties. Gan no abiem sievietes jauniegūtajiem draugiem, gan viņas pašas bija jūtama spēcīga alkohola smaka.

Aplūkojot bērnu, ievērots, ka viņa nav apģērbta atbilstoši laika apstākļiem. Jautājot mātei, kur ir bērna virsjaka, viņa norādīja uz plānu džemperīti. Sieviete acīmredzami nespēja parūpēties par savu atvasi.

Ņemot vērā zemo gaisa temperatūru, meitenīte ieaicināta policijas operatīvajā transportlīdzeklī, lai sasildītos. Tikmēr sieviete iznāca no kafejnīcas un uzsāka konfliktu ar bērna tēvu. Konfliktā iesaistījās arī vairāki garāmgājēji.

Bērna māte aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur viņa atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Sieviete nogādāta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur alkohola reibums noteikts klīniski.

Vēlāk, pārkāpēju ievietojot pagaidu aizturēšanas nodalījumā, viņa izrādīja neapmierinātību un ar kājām un rokām sāka sist pa telpā esošo inventāru un restēm. Sievietei vairākkārtīgi aizrādīts, taču viņa savas darbības turpināja, līdz ar to agresīvajai mātei uzlikti rokudzelži.

Sieviete nogādāta atpakaļ dežūrdaļā, kur sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī un piemērots naudas sods. Tikmēr meita nodota tēva uzraudzībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas