Atpakaļ uz nra.lv

Zēns, kurš knapi spēj nostāvēt kājās, policijai taisnojas, ka nav dzēris

Portāls nra.lv 16.oktobris 2017, 21:40
 
Rīgas Pašvaldības policija
13.oktobrī pulksten 14.30 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem zēniem Kronvalda parkā, kuri, iespējams, ir alkohola reibumā. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Apsekojot norādīto teritoriju, pamanīts viens no zēniem, kas atbilda izsaucēja sniegtajam vizuālajam aprakstam. Tobrīd skolnieks atradās pie sabiedriskajām tualetēm un turēja vienas kabīnes durvis. Pieejot viņam klāt, pamanīts, ka otrs zēns slēpjas iekšā kabīnē. Skolnieks, kurš turēja tualetes durvis, pastāstīja, ka draugam palicis slikti. Policisti lūdza abiem skolniekiem doties līdzi uz operatīvo transportlīdzekli.

Pusaudzis, pieceļoties kājās, grīļojoties mēģināja doties līdzi policistiem. Zēns sūdzējās par sliktu pašsajūtu. No abiem pusaudžiem sajusta alkoholam raksturīgā smaka.

Jautājot par alkohola lietošanu, mazāk iereibušais zēns kategoriski noliedza, ka būtu lietojuši alkoholiskos dzērienus.Pārbaudot pusaudžu datus, noskaidrots, ka viens no viņiem ir 15 gadus vecs, savukārt otrs, kurš knapi spēja nostāvēt kājās, ir vien 14 gadus vecs. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Mediķi, apskatot abus zēnus, nolēma jaunāko hospitalizēt.

Rīgas pašvaldības policija

Tikmēr otram pusaudzim veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,26 promiļu reibumā. Pārkāpējs nogādāts dežūrdaļā, kur sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā, nesasniedzot pilngadību.

Par notikušo informēti abu zēnu vecāki. Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:15

Jaunākās diskusijas