Atpakaļ uz nra.lv

Rīgā notverts izspiedējs, kurš uzdevies par Krievijas drošības dienesta darbinieku

Portāls nra.lv 18.janvāris 2018, 9:22
 
pixabay.com
Pagājušonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknis veica vērienīgu aizturēšanas operāciju, izmeklējot naudas izspiešanu 50 000 eiro apmērā. Pārdomātu izmeklēšanas darbību rezultātā ir aizturēts aizdomās turētais – izspiedējs no Krievijas, kas bija maldinoši uzdevies par Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieku

2017. gada 29. decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī vērsās Krievijas Federācijas pilsonis ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā, kas ziņoja par personu, kura no viņa izspiež naudu 50 000 eiro apmērā. Iesniedzējs norādīja, ka izspiedējs uzdevies par it kā Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieku.

Pēc informācijas saņemšanas par noziegumu, nekavējoties tika veikti operatīvie pasākumi. Izmeklēšanas gaitā apstiprinājās informācija, ka notiek naudas izspiešana.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti, piesaistot Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas, izplānoja aizturēšanas operāciju.

9. janvārī, kad aizdomās turētais bija ieradies Latvijā, lai saņemtu pieprasīto naudu, viņš tika aizturēts. Naudas saņemšanas brīdī no viņa tika atsavināti 10 000 eiro - summa, par kuras samaksu cietušais ar izspiedēju sākotnēji bija vienojušies. Veicot kratīšanas aizdomās turētā uzturēšanās vietā Rīgā, tika atsavināta, iespējams, viltota Krievijas Federālā drošības dienesta apliecība.

pixabay.com

Aizturētais ir 1984. gadā dzimis Krievijas Federācijas pilsonis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta pirmās daļas - par izspiešanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Norberts Trepša atzīst, ka aizdomās turētā aizturēšana bijis ļoti sarežģīts uzdevums. “Tik rafinēti noziedznieki labi pārzina policijas rīcības shēmas, tāpēc rīkoties vajadzēja ļoti gudri un pārdomāti, lai aizturēšanas operācija izdotos,” atskatoties uz paveikto uzsver N. Trepša.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas