Atpakaļ uz nra.lv

Kauguros apcietināts narkodīleru pārītis, kuri ''heroīniķiem'' ar viltu pārdevuši vēl stiprāku vielu

Portāls nra.lv 7.februāris 2018, 18:51
 
VP
Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā tika iegūta informācija par to, ka Kauguru mikrorajonā divas personas, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

5.februārī, operatīvu izmeklēšanas darbību rezultātā, iespējamie likumpārkāpēji tika atrasti. Viņu dzīvesvietā veikta sankcionētā kratīšana, kuras laikā izņemtas, iespējams, narkotiskās vielas, kas bija ietītas četros folija vīstokļos.

Aizdomās turētie nekavējoties tika aizturēti un nogādāti iecirknī.
Ekspertīzes rezultātā noskaidrojās, ka sankcionētās kratīšanas laikā izņemti apmēram 1,55 grami ciklopropilfentanila (skatīt attēlus).

1989.gadā dzimušais aizturētais vīrietis un 1991.gadā dzimusī aizturētā sieviete jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta pirmās daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šodien abiem aizturētajiem tiesa piemēroja drosības līdzekli apcietinājums.

Jāpiemin, ka ciklopropilfentanils parasti tiek tirgots personām, kuras vēlas iegādāties heroīnu. Pircēji, protams, netiek informēti, ka tas nav heroīns. Līdz ar to bieži notiek pārdozēšana, jo fentanila grupas vielas ir daudz spēcīgākas par heroīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas