Atpakaļ uz nra.lv

Vecrīgā tūristu pieķer grābstoties gar naktskluba apmeklētāju pēcpusēm

Portāls nra.lv 21.februāris 2018, 21:47
 
pixabay.com
18. februārī neilgi pēc pulksten 2.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot vecpilsētā, ievēroja kādu vīrieti, kurš stāvēja pie naktskluba ar pārsistu uzaci. Policisti nolēma apstāties un pārliecināties vai viņam nav nepieciešama palīdzība.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka vīrietis ir tūrists no Zviedrijas. Kungs apgalvoja, ka bez iemesla blakus esošā naktskluba apsargi viņu nogrūduši uz grīdas un izraidījuši no izklaides vietas. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Mediķi, ierodoties notikuma vietā, ieaicināja vīrieti operatīvajā transportlīdzeklī, lai apkoptu brūci. Tūrists iekāpa mediķu busiņā, taču pēc mirkļa izkāpa ārā un atteicās no medicīniskās palīdzības.

Vienlaikus uzmeklēti izklaides vietas apsargi, kuri pastāstīja, ka par vīrieti sūdzējušies vairāki apmeklētāji. Sākotnēji viņam pienākuši klāt, aicinājusi pārtraukt lietot alkoholu un doties prom. Kungs atteicies, tāpēc satverts aiz rokas. Tūrists mēģinājis izrauties un iesist apsargam, taču turpat arī nokritis un pārsitis uzaci.

Sarunas laikā pie policistiem pienāca viens no naktskluba apmeklētājiem, kurš apstiprināja apsargu versiju. Jaunais vīrietis atklāja, ka viņam un citiem apmeklētājiem tūrists apgrābstījis sēžamvietas. Zviedra nepiedienīgās uzvedības dēļ būtu sācies kautiņš, taču apsargi viņu laikus izraidījuši no naktskluba.

Ar tūristu veiktas preventīva rakstura pārrunas, taču viņš turpināja noliegt savu vainu. Tāpat lūdza policistiem nodot apsargu personas datus, taču, saņemot atteikumu, sāka raidīt nepieklājīgus žestus apsargu virzienā, bļaustīties un uzspļāva kādam stāvēšanai novietotam taksometram.

Likumsargi nolēma vīrieti aizturēt un sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu. Alkohola koncentrācijas pārbaudes laikā noskaidrots, ka tūrists ir 1,39 promiļu reibumā. Pārkāpējam piemērots naudas sods 300 eiro apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas