Atpakaļ uz nra.lv

Lūdz atsaukties aculieciniekus Rīgā notikušam asiņainam konfliktam

tautaruna.lv 21.jūnijs 2018, 20:06
 
Foto no notikuma vietas ceturtdienas rītā. / Aculiecinieka foto
Lasītājs, kurš lūdzis savu vārdu neatklāt, lūdz atsaukties aculieciekus šausmīgam incidentam starp diviem vīriešiem un apsardzes darbiniekiem Rīgā, naktī no trešdienas uz ceturtdienu.
Lauztas vairākas ribas, smadzeņu satricinājums, smagi traumēts galvaskauss, ap 32 šuvēm uz galvas trīs vietās, neskaitāmi zilumi un sasitumi, cietis urīnvads, sejas un acu ķīmiskais apdegums no piparu gāzes...

Cietušais neslēpj, ka 20.jūnijā ar draugu devušies ''atpūsties un nedaudz iedzert'' ''Olympic Casino un Sporta Barā'', kurš atrodas "Domina" tirdzniecības centrā.

''Īsi pēc 00:00 starp mani un draugu izcēlas konflikts, kas turpinājās aptuveni 1-2 minūtes, tad es pametu bāra telpas, draugs palika iekšā,'' raksta vīrietis. ''Stavēju ārā kādus 10-15 metrus no ieejas. Pēc aptuveni 2-3 minutēm, uz Olypmic ieradās apsardzes firmas "EVOR" darbinieks, ko iepriekš izsauca Olympic darbinieki lai mūs nomierinātu, kaut konfliks bija jau beidzies, neviens nav cietis, kā arī trešas personas, manta arī netika sabojāta.''

''Apsrdzes firmas darbinieks iegāja iekša Olympicā un pēc aptuveni 2 minūtēm bija atgriezies atpakaļ, viņš piegāja klāt pie manis un saka uzdod jautājumus: "Kādēļ mēs sabojājam viņa mierīgu dežuru?" Mana atbilde bija: "Ja tu esi apsargs - apsargā, konflikts beidzies, es izgāju arā, šobrīd nevienu neaiztieku, kādas problēmas?". Pēc šīs frāzes saņēmu darudus par miesas bojajumiem un draudus dzīvībai,'' stāsta konfliktā iesaistītais, kurš pēc tā centies agresīvo apsargu iemūžināt ar telefonu.
Apsargs uz to esot reaģējis asi. ''Pēc pāris sekundēm viņš man uzsita ar metāla steku pa kajām, tad iepūta piparu gāzes balonu sejā, es vairs neko neredzēju, tad bija vairāki sitieni pa galvu, pakausi un muguru, piparu gāze tika pielietota atkartoti vēl vairākās reizes,'' apgalvo vīrietis. ''Tad no Olympic iznāca mans draugs, kas redzot notiekošo steidzās man palīgā meiģinot neļaut apsargam mani sist un spīdzināt tālāk. Piparu gāzes balons tika pielietots arī pret manu draugu. Apsargs pa rāciju sazinājas ar citām ekipažem un lūdza palidzību 2 "neadekvātu" cilvēku aizturēšanā.''
Abi vīrieši esot tikuši ar rokudzelžiem pieķēdēti pie minētā lielveikala margām. Lasītājs apgalvo, ka neesot pretojies, jo ''kāda jēga pretoties bruņotiem un apmācītiem cilvēkiem''.

Aculiecinieka foto

''Izmantojot manu pazpalidzības stāvokli apsargi ar smiekliem turpināja ik pēc 1-2 minūtem "profilaksei" pūst piparu gāzi mana sejā, un ik pa laikam uzsist, lika arī nostaties uz ceļiem un lūgt piedošanu par sabojato dežuru. Pēc pāris minūtem apsargi piegāja man klāt un izvilkuši no iekšējas jakas kabatas telefonu un pasi, savā starpā aprunājas kā telefonu nepieciešams iznicināt un iemest kanalizācija, jo tur esot video un pieradijums tam kā apsargs spārdit mani sāka bez reāla iemesla vai dzīvības draudiem.''
''Mans draugs nebija tik mierīgs, viņš izteica protestu pret nelikumīgu aizturēšanu, kas notika ārpus aizsargājamā objekta par ko tikka atspardīts un piekauts ar metāla stekiem, viņš centās aizskriet no apsargu spidzināšanas, pazemošanas un nirgāšanas darbībam, viņu noķēra, atvilka atpakaļ pie veikala durvīm, uzvilka rokasdzelžus, un turpināja sist un spārdit, pa galvu, ik pēc laika pūšot piparu gāzi sejā. Tas turpinajās vel 10-15 minūtes kamēr atbrauca policijas darbinieki,'' norāda cietušais.
Viņš norāda, ka policija viņu aizturējusi, bet draugs esot cietis tik ļoti, ka nācies izsaukt ''ātro'' palīdzību. Rīta pusē ticis atbrīvots un uzrakstījis iesniegumu par notikušo, viņš devies uz ''Gaiļezeru'', kur atradās draugs.
Lasītājs apgalvo, ka vīrietis piedzīvojis ļoti smagus savainojumus - lauztas vairākas ribas, smadzeņu satricinājums, smagi traumēts galvaskauss, ap 32 šuvēm uz galvas trīs vietās, neskaitāmi zilumi un sasitumi, cietis urīnvads, sejas un acu ķīmiskais apdegums no piparu gāzes... Pazudušas arī personiskās mantas un nauda.
Viņš apgalvo, ka policija par notikušo pašlaik veic izmeklēšanu. Tāpat viņš lūdz atsaukties aculieciniekus, jo konfliktu ar apsardzes darbiniekiem esot redzējuši un pat filmējuši garāmgājēji.
Ceturtdienas rītā viņš atgriezies notikuma vietā, lai noskaidrotu, vai mantas tomēr nav atradušās. ''Sētnieks mazgāja asinis pie ieejas durvīm,'' norāda vīrietis.
Zemāk redzams arī fotogrāfijas ar cietušo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas