Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

GEORGIJS OSOKINS KONCERTĒ GORĀ

Piektdien, 4. novembrī, Latgales vēstniecībā GORS notiks romantiskās klaviermūzikas koncerts, kuru izspēlēs jaunais pianists Georgijs Osokins un pasaulē slavu guvušais Polijas radio kamerorķestris Amadeus, kas Latvijā viesosies pirmo reizi. Koncerta programmā izskanēs Friderika Šopena klavierkoncerts Mi minorā un Modesta Musorgska Izstādes gleznas. Osokinu dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins pērn kļuva par leģendārā Friderika Šopena konkursa Varšavā diplomandu. Panākumi konkursā pavēruši viņam ceļu vērienīgai starptautiskajai darbībai. Polijas radio kamerorķestris Amadeus ir kļuvis par vienu no izcilākajiem un slavenākajiem kamerorķestriem, kas gan uzstājas ar koncertiem visā pasaulē, gan ieskaņo daudzveidīgas programmas, kurās iekļauta mūzika no baroka laikmeta līdz mūsdienām.

IZSTĀDE, KAS RŪPĒJAS PAR SKAISTUMU

Piektdien, 4. novembrī, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tiks atklāta izstāde Baltic Beauty 2016, kas turpināsies līdz šai svētdienai. Skaistuma svētki piedāvās vienuviet iepazīties ar industrijā aktuālo, vērot spilgtus šovus, profesionāļu konkursus, piedalīties meistarklasēs. Izstādē 335 dalībnieki no 17 valstīm piedāvās gan profesionālos, gan plaša patēriņa produktus un procedūras, kā arī sniegs konsultācijas. Šogad izstādē varēs vērot 51 frizieru, kosmetologu, grima mākslinieku un nagu skaistumkopšanas speciālistu konkursu.

SKAISTUMA LIETDERĪBA PIRMS GANDRĪZ PUSGADSIMTA

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) atklāta izstāde Septiņdesmitie. Skaistuma lietderība. Kā atgādina rīkotāji, 2013. gadā DMDM bija aplūkojama izstāde Uz lielās dzīves trases, kas atspoguļoja 20. gadsimta 60. gadu lietišķās mākslas un dizaina kopainu. Izstādes Septiņdesmitie. Skaistuma lietderība mērķis ir parādīt Latvijas lietišķās mākslas attīstību nākamajā desmitgadē, ko raksturo jauns idejiski formāls pagrieziens no funkcionāla lietderīguma uz konsekventām dekoratīvām kvalitātēm. Izstādes eksponātu klāsts atlasīts no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja tekstilmākslas un keramikas kolekcijām. Plašākam 20. gadsimta 70. gadu perioda raksturojumam izmantots foto un video materiāls no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva un mākslinieku privātajiem arhīviem. Ar desmitgades izteiksmīgo grafisko valodu iepazīstina mākslas notikumiem veltītu plakātu izlase no Latvijas Nacionālās bibliotēkas kolekcijas. Sestdien, 5. novembrī, pulksten 12 ciklā Sarunas muzejā būs tikšanās ar izstādes kuratori Rūtu Rinku un tekstilmākslinieci Aiju Baumani.

GARIE VAKARI PIE PLĪTS

Ja ir radušās grūtības ar jaunām receptēm ēdieniem vai arī vienkārši neatrodas kas lietderīgs darāms garajos un tumšajos vakaros, var palasīties izdevniecības Zvaigzne ABC klajā laisto Džeimija Olivera grāmatu Katru dienu superēdiens. Receptes veselīgai un laimīgai dzīvei. Tiem, kas jau ir pazīstami ar šī atraktīvā pavāra daiļradi, noderēs ziņa, ka šī ir vispersoniskākā no Džeimija Olivera grāmatām. Viņš veicis neparastu ceļojumu veselīga uztura pasaulē un vēlas, lai grāmata arī citus iedvesmotu un motivētu dzīvot veselīgāku, laimīgāku un veiksmīgāku dzīvi. Un šajā izdevumā viņš piedāvā savu redzējumu par to, kādām jābūt labām brokastīm, pusdienām un vakariņām. Protams, kā ikvienu pavārgrāmatu, arī šo var izmantot, lai gatavotu precīzi saskaņā ar receptēm, lai vienkārši iedvesmotos, bet atļautos variācijas par tēmu. Ir vēl viens variants - lasīt to kā mūsdienu literatūru, kurā galvenajā lomā ir veselīga pārtika, sabalansēts uzturs... Autors apgalvo, ka ir cītīgi strādājis, lai grāmatā ievietotās receptes būtu pilnvērtīgas.