Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra

Aprīļa pēdējās dienās Rīgā norisināsies "Dejas dienu" pasākumi

© Scanpix

29.aprīlī un 30.aprīlī Rīgā norisināsies "Dejas dienu 2017" pasākumi. "Dejas dienu" pasākumus ievadīs 29.aprīlī iekustēšanās nodarbības Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz plkst.12.30 un Ziedoņdārzā no plkst.13 līdz plkst.13.30. Apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties vairākās meistarklasēs - satikt Latvijas vadošos horeogrāfus un dejotājus, iepazīties ar meistarklašu vadītājiem, kā arī kopīgi iedejot starptautisko "Dejas dienu" ar prieku par kustību.

30.aprīlī Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā norisināsies 15 bezmaksas deju meistarklases piecās deju zālēs Rīgā. Visiem interesentiem būs iespēja pieredzēt dažādus laikmetīgās dejas veidus, kontaktimprovizāciju, brazīļu dejas - cīņas mākslu, kā arī džeza deju. Notiks arī Buto nodarbība, kas paredzēta ķermeņa apziņas paplašināšanai.

Kā ikgadēja tradīcija Latvijā "Dejas diena" aizsākās 2006.gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai starptautiskajai Dejas dienai, kuru pasaulē atzīmē 29.aprīlī.