Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Igo aicina palīdzēt "Ulubelei"

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Dziedātājs Igo, kas līdz šim bijis pazīstams kā liels kaķu mīļotājs un ir itin biežs dzīvnieku patversmes Ulubele kaķu mājas apmeklētājs, šajā pavasarī ir pievērsies suņiem – ar savu jauno koncertprogrammu Suns ar tevi viņš centīsies pievērst sabiedrības uzmanību dzīvnieku aizsardzības tēmai.

Jaunā koncertprogramma tapusi sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu, tajā iekļaujot gan visiem zināmas kompozīcijas, gan jaunradītus skaņdarbus. Īpašu noskaņu koncertiem radīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe Marta Kauliņa ar sitaminstrumentiem.

Koncerti gaidāmi 21. aprīlī Jaunpils pilī, 22. aprīlī Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centrā, 23. aprīlī Krustpils pilī, 27. aprīlī Cēsu pilī, 28. aprīlī Bauskas pilī un 30. aprīlī Skrundas muižā. Koncertsērijas noslēgums notiks 11. maijā kultūras pilī Ziemeļblāzma, kur mūziķiem pievienosies arī jaunais ģitārists Miks Akots.

F64

«Man ir milzīgs prieks, ka Igo beidzot ir pievērsies suņiem,» koncerttūres prezentācijā atzina Ulubeles vadītāja Ilze Džonsone, ikvienu dzīvnieku draugu aicinot ciemos uz patversmi. «Šobrīd mūsu lielais izaicinājums ir «opīšu mājas» būvniecība, tāpēc ikviens atbalsts ir ļoti vajadzīgs - lai Ulubeles suņu opīšiem būtu sava silta māja. Otra mūsu lielā iecere ir atvadīties no ķēdēm un izbūvēt voljēriņus tiem špicbukiem, kuri nesadzīvo ar citiem sugas brāļiem. Jo diemžēl raksturi ir dažādi ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem, taču, lai kādi būtu mūsu četrkājaino draugu raksturi, dzīve pie ķēdes nav suņu cienīga dzīve,» pārliecināta ir Ilze Džonsone. Viņa varētu stundām runāt par Ulubeli un tās iemītniekiem, taču šajā reizē viņa izstāsta stāstu ar laimīgām beigām. «Ulubelei ir 11 gadu, vairāk nekā astoņus gadus pie mums dzīvoja suns, vārdā Eva, kam ir jau vairāk nekā 10 gadu. Vienudien pie mums ieradās kāds brīnišķīgs pāris, kuri teica, ka gribētu adoptēt sunīti, kuru neviens neņem, kuru neviens negrib. Un viņi izvēlējās Evu. Vairākas dienas staigājām laimīgi, pinkšķot prieka asaras... Nu jau suns ir savās jaunajās mājās, sadraudzējies ar kaķiem, un viss ir brīnišķīgi.» Bet ar to šis stāsts vēl nebeidzas. Evai patversmē bija arī draudziņš Rūķis, kurš tur mitinājās pēdējos divus gadus. Un šis pats pāris nolēma adoptēt arī viņu. Un nu Eva atkal ir laimīga kopā ar savu Rūķi...

«Visiem tiem, kuriem mājās nav dzīvnieku, kuri kādu apstākļu dēļ nevar tos atļauties, mēs piedāvājam brīnišķīgu iespēju - braukt pie mums un kļūt par brīvprātīgajiem. Sestdienās pulksten 11 cīruļiem un pulksten 13 pūcēm ir iesācēju instruktāža, jo, lai arī cilvēkiem liekas, ka viņi par suņiem un kaķiem visu zina, bez instruktāžas pie suņu staidzināšanas un kaķu mīļošanas neviens netiek laists. Jo kārtībai jābūt,» uzsver Ulubeles vadītāja. Viņa stāsta, ka kopš pērnā gada maija Ulubele uzsākusi patversmes dzīvnieku Senioru programmu, kurā aicina piedalīties visus, kas atbalsta viedokli, ka otro iespēju dzīvē pelnījuši ne tikai jaunie un staltie kaķi un suņi. «Mēs domājam visādus veidus, lai tikai dzīvnieki tiktu mājās, siltumā un mīlestībā,» viņa saka, uzsverot, ka šīs programmas mērķis ir lauzt aizspriedumus un stereotipus, ka dzīvniekus seniorus (vecākus par astoņiem gadiem) nav vērts adoptēt, ka viņi jau pieraduši pie dzīves patversmē un neko vairs negaida. Tieši viņi ar cerīgu skatienu sagaida katru apmeklētāju, un tieši viņi visvairāk novērtē doto māju iespēju.

«Senioru programmas būtiska sastāvdaļa ir Ulubeles garantētais atbalsts - Zelta veselības polise, kas nozīmē Ulubeles nodrošinātu vai apmaksātu dzīvnieka veterināro aprūpi līdz pat viņa mūža beigām. Jo tieši šis aspekts, ka viņi nespēs nodrošināt dzīvniekam pienācīgu veselības aprūpi, no opīšu adoptēšanas savulaik atturējis vairākus pensionāru pārus. Nu ar šīs programmas palīdzību ceram, ka sev siltas mājas atradīs arī mūsu opīši