Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Kultūra

Latviešu rakstnieks Osvalds Zebris saņēmis ES balvu literatūrā

© Publicitātes foto

Latviešu rakstnieks Osvalds Zebris saņēmis Eiropas Savienības balvu literatūrā par romānu "Gaiļu kalna ēnā", kas iznācis vēsturisko romānu sērijā "Mēs, Latvija, XX gadsimts", vēstīts konkursa mājaslapā.

Zebris ir viens no divpadsmit šīs balvas ieguvējiem. Visu divpadsmit autoru darbi tiek publicēti gadskārtējā Eiropas savienības balvas ieguvēju krājumā. Jauniem un daudzsološiem rakstniekiem tā ir iespēja tikt pamanītiem globālajā grāmatu tirgū.

Eiropas Savienības balva literatūrā tiek pasniegta Eiropas jaunajiem izcilajiem literatūras rakstniekiem, ar mērķi akcentēt mūsdienu literatūras bagātību, vienlaikus pievēršot uzmanību kontinenta unikālajam kultūras un lingvistiskas mantojumam.

Balvu organizē Eiropas un Starptautisko grāmattirgotāju federācija, Eiropas Rakstnieku padome, sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Konkursā ir iespēja piedalīties ikvienam projekta "Radošā Eiropa" finansējuma saņēmējam. Projekta "Radošā Eiropa" mērķis ir nostiprināt kultūras un radošo nozaru konkurētspēju un sekmēt kultūras daudzveidību.

Apbalvojumu balvas laureātiem 23.aprīlī publiskā ceremonijā Briselē pasniegs par izglītību, kultūru, jaunatni un sportu atbildīgais komisārs Tibors Navračičs.

Lai uzzinātu vairāk par Eiropas Savienības Literatūras balvu un žūrijas darbu, kā arī tiktos ar tās ieguvēju Zebri un viņa darbu izdevēju, pirmdien, 24.aprīlī, Latvijas Rakstnieku savienībā notiks preses konference. Tās sākums paredzēts plkst.14.