Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Veselības ministrija cenzē mākslas izstādes plakātu; iedzīvotāji neizpratnē

© Ekrānšāviņš no LTV video

Veselības ministrija nav atļāvusi Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam uz ārsienas izvietot reklāmas plakātu izstādei "Neredzamās zonas". Plakātā redzami divi kaili vīrieši. Vienam no viņiem amputēta kāja, raksta "lsm.lv".

Ministrija norādījusi, ka uzskata, ka šāds plakāts kādai daļai sabiedrības varot likt justies diskomfortā. Kā skaidro ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, plakāts ir neviennozīmīgi vērtējams.

"Diezgan skaidri redzams, ka daļa sabiedrības jūtas vai, iespējams, justos diskomfortā, ja šāds plakāts būtu publiskā vietā pieejams uz ielas, uz medicīnas vēstures muzeja sienas, ko arī jāņem vērā. Tas arī bija iemesls, kāpēc Veselības ministrija nesaskaņoja plakāta izvietošanu uz ēkas fasādes," skaidroja VM pārstāvis.

Muzeja direktores vietnieks Juris Salaks sarunā ar LTV "Kultūras ziņām" gan uzsvēris, ka plakātu neuzskatot par provocējošu. Arī apvienības "Apeirons" pārstāvis Jurģis Briedis aizliegumu plakātu izlikt uz muzeja ārsienas nosauc par aprobežotību.

Tikmēr veselības ministre Anda Čaksa mikroblogošanas vietnē twitter raksta, ka apmeklējusi izstādi un viņai paticis tās vēstījums.

Viedoklis par reklāmu ir arī citiem mikroblogošans vietnes twitter lietotājiem.
AVOTS: lsm.lv