Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

KULTŪRA: Līva balvas pretendenti

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Liepājas Kultūras pārvaldes izsludinātajam konkursam uz Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis nominācijā Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā šogad izvirzītas divpadsmit grāmatas.

Nominācijā Labākais skolu jaunatnes literārais darbs «Ietin Latviju pasaku villainē» saņemti deviņpadsmit darbi. Statistika liecina, ka grāmatas izvirzījušas četras izdevniecības. Visaktīvākais bijis apgāds Dienas grāmata. Tas virza Līva piemiņas balvai šādus darbus: Māras Zālītes Mamma un tētis kūrortā, Ingas Ābeles Duna, Laimas Kotas Istaba, Andras Manfeldes Virsnieku sievas, Jāņa Einfelda Dunduri un dēmoni; Māra Bērziņa Gūtenmorgens. Otrreiz; Noras Ikstenas Trīs, Kristīnes Ulbergas Tur un Lilijas Berzinskas Lamzaks meklē lamzaku. Apgāds Zvaigzne ABC balvai pieteicis Rimanta Ziedoņa stāstu krājumu Pastaiga. Izdevniecība Lauku Avīze izvirzījusi Janas Egles Gaismā. Saņemts arī izdevniecības Sava grāmata pieteikums - Ainas Pāvulītes Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…. Saskaņā ar nolikumu grāmatas balvai virza izdevēji, pretendentu pieteikumi šogad tika pieņemti līdz 28. jūlijam. Konkursam varēja pieteikt prozas grāmatas, kas izdotas pērnā gada otrajā pusē un ietver sevī patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu.

Iesniegtos darbus izvērtēs Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Linda Zulmane, Mg. philol., Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja un Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore; Edgars Lāms, Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesors, un Nauris Lazdāns, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūras pārvalde vadītāja vietnieks. Savukārt iesniegtos skolēnu darbus vērtēs Normunds Dzintars, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs, Baiba Lāma un Valda More - latviešu valodas un literatūras skolotājas, kā arī Linda Zulmane un Sandra Okuņeva - Liepājas universitātes lektores.

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis pasniegšana notiks Liepājā 2017. gada 16. septembrī. Jāatgādina, ka pērn to saņēma Inese Zandere, bet 2015. gadā - Guntis Berelis.