Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Rubenis šodien beidz vadīt Nacionālo teātri, amatā aizvadīti 11 gadi

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Līdz ar pilnvaru termiņa beigām Latvijas Nacionālā teātra līdzšinējais valdes loceklis Ojārs Rubenis šodien pārtrauc darbu teātra valdē un sāk pildīt izpilddirektora amata pienākumus, informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka ministrija atklātu konkursu jauna valdes locekļa izraudzīšanai izsludinās 2018.gada sākumā, taču līdz tam valdē strādās pagaidu locekle - KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone.

Jau ziņots, ka Rubenis Nacionālo teātri vadīja vairāk nekā 11 gadus un līdz ar pilnvaru termiņa beigām nolēma vairs neturpināt darbu šajā amatā. "Nākamais darba līgums paredzētu piecu gadu termiņu. Esmu nolēmis neturpināt darbu kā valdes loceklis un turpmāk, līdz teātra simtgadei strādāt pie iesāktajiem darbiem kā teātra izpilddirektors," sacīja Rubenis.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) pauda, ka teātris Rubeņa vadībā pēdējo gadu laikā piedzīvojis strauju izaugsmi, radījis daudzas Latvijas kultūrtelpā paliekošas vērtības un rūpējies par teātra vērtību saglabāšanu. "Īpaši vēlos izcelt sabiedriski nozīmīgo devumu, veidojot daudzveidīgās norises Raiņa un Aspazijas, kā arī Raimonda Paula jubilejas gados, tāpat arī īstenotos un vēl plānotos Latvijas valsts simtgades notikumus," akcentēja ministre.

Rubenis Nacionālo teātri vadīja kopš 2006.gada pavasara.