Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardAtpūta

Latviešu tautas pasaka "Vecīša cimdiņš"
27.jan 2022 Portāls nra.lv
Sekojot pandēmijas viļņiem, Liepājas Leļļu teātris piedāvās jau trešo digitālo izrāžu vilni. Teātris martā un aprīlī skatītājiem piedāvās divus jauniestudējumus,
10.mar 2021 Portāls nra.lv
Pastaigas dabā ir vitāli svarīgas laikā, kad vairums Latvijas iedzīvotāju strādā no mājām un pavada laiku telpās. Gādājot, lai cilvēki pastaigātos mežos un nedrūzmētos populārākajās dabas takās, uzņēmums "Rīgas meži" ir izveidojuši digitālo karti mdps.rigasmezi.lv pastaigu maršruta plānošanai Rīgas mežos. Kartē pieejama informācija par meža teritorijām ar stigām un takām.
22.dec 2020 Portāls nra.lv
Latvijas iedzīvotāji ceļo biežāk, bet izdevīgāk, un ir atvērtāki spontāniem lēmumiem. Daļa ceļotāju vairs stingri nepieturas pie iepriekš izvēlētiem ārzemju braucienu datumiem, tā vietā «ķerot» pēdējā brīža piedāvājumus, lai atpūstos lētāk. Tomēr kopumā cilvēki ceļojumiem tērē vairāk naudas un aizņemšanās tūrisma brauciena finansēšanai joprojām ir populārs risinājums.
28.jūl 2019 Portāls nra.lv
Ko dāvāt jaunajam pārim viņu nozīmīgākajā dienā? Mūžīgais jautājums! Lai atvieglotu dāvanu izvēli, tirdzniecības centra "Spice" blogere, ziedu un sajūtu dizainere Santa Kļava dalās padomos par dāvanu izvēli kāzu laikā.
13.jūl 2019 Portāls nra.lv
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pret ceļojuma plānošanu izturas atbildīgi, jau iepriekš rūpīgi plāno maršrutu, rezervē naktsmītnes, tostarp iegādājas apdrošināšanas polisi. Un ne velti - kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati, pagājušajā gadā ceļotājiem atlīdzībās izmaksāti kopumā teju 800 000 eiro. Gan kompāniju piedāvātās apdrošināšanas polises, gan negaidītas situācijas, kurās nokļūst ceļotāji, ir dažādas, tāpēc BALTA apkopojusi svarīgākos jautājumus, ko katram vērts noskaidrot pirms apdrošināšanas polises iegādes un ceļojuma uzsākšanas.
30.jun 2019 Portāls nra.lv
Klāt vasara, kad nosēdēt iekštelpās kļūst arvien grūtāk. Tāpēc ar idejām un padomiem, kā labāk pavadīt brīvo laiku, dalās kampaņas "Spēks pateikt NĒ!" vēstneši. Kampaņa aicina ikvienu meklēt savu spēku un pateikt “NĒ!” smēķēšanai un alkohola lietošanai.
30.jun 2019 Portāls nra.lv
Folklora, klasiskā un populārā mūzika, deju koncerts un vasaras izklaides ģimenēm ar bērniem, fotoizstāde, kas jāapskata un iespēja klavierspēlei brīvā dabā - dažādība kultūras un izklaides norišu piedāvājumā nedēļas nogalē Jūrmalā.
30.jun 2019 Portāls nra.lv
Latvijā 60% aptaujāto iedzīvotāju visbiežāk ceļojumos dodas kopā ar partneri, pastāstīja risku apdrošinātāja "Gjensidige" Latvijas filiāles pārstāvji.
11.jun 2019 Portāls nra.lv
Katra ceturtā ģimene izklaides pasākumiem šogad tērējusi vairāk nekā pērn, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.
9.jun 2019 Ziņu aģentūra LETA
photo_camera
Aicinot ikvienu pavadīt vairāk laika pie dabas, Zviedrijas mēbeļu ražošanas uzņēmums IKEA atklājis unikālu glempinga vietu – labiekārtotu telšu pilsētiņu, kur atpūsties un pārnakšņot. Viena nakts divvietīgā teltī, kas iekārtota kā viesnīcas istaba, vienam cilvēkam maksās 10 EUR. Teltis, kur baudīt vasaras naktis, atrodas netālu no Viļņas un ir pieejamas rezervācijai vietnē "Airbnb".
4.jun 2019 Portāls nra.lv
photo_camera
Gatavošanās valsts simtgades svinībām deva impulsus dažādiem projektiem, un viens no tiem realizējās arī tūrisma jomā – klajā nāca karte Ceļošana Latvijā 100+ gados, kurā fiksēti interesanti fakti, kas saistīti ar ceļošanu šajā teritorijā.
23.nov 2018 Līga Rušeniece
Kaņepes kultūras centrā šodien plkst.19 notiks ikgadējo Dzejas dienu atklāšanas pasākums "Dzejas frekvence", informēja Dzejas dienu projekta vadītāja Jeļena Budanceva.
7.sep 2018 Ziņu aģentūra LETA
«Savās dejas izrādēs daudz esmu runājusi par pagātni, tāpēc radās doma paskatīties uz nākotni un tad no šīs nākotnes spriest par tagadni. Tas ir daudz brīvāk nekā skatīties atpakaļ,» saka viena no daudzsološākajām jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas māksliniecēm Agate Bankava.
23.aug 2018 Santa Raita
«Man ļoti spilgti ir palicis atmiņā kāds video, kur bērnudārzniekiem jautāja, kas ir mīlestība. Un viens puika teica, ka mīlestība ir tad, kad meitene tev pasaka, ka tev ir smuks džemperis, un tu vairs nekad nevelc citu. Lai arī tas nav mans viedoklis, es varu tam piekrist,» saka Dailes teātra aktieris Gints Andžāns (31). Viņam tāds džemperis kādu laiku jau katru dienu ir mugurā.
26.jūl 2018 Santa Raita
Ar operdziedātājas Marinas Rebekas mīlestības tēmai veltītu koncertu Salut d’amour svētdien, 22. jūlijā, tiks atklāts 12. Cēsu Mākslas festivāls.
17.jūl 2018 Līga Rušeniece
«Annas Brigaderes stāsts ir par to mūžīgo cilvēku «meklēšanos». Nu nevar tas vīrišķis bez sievišķa un otrādi. Un tas celiņš uz otra sirdi ne vienmēr ir rozēm kaisīts,» saka aktieris un režisors Voldemārs Šoriņš, kurš kopā ar režisoru Juri Kalniņu veidojis teātra brīvdabas izrādi – Annas Brigaderes luga Lielais loms.
17.jūl 2018 Santa Raita
Dziesmu un deju svētku nedēļā Latvijas simtgade šķiet sasniegusi savu epicentru. Vasaras mūzikas un kultūras dzīve vispār šogad ir daudz piesātinātāka nekā citkārt, turklāt līdzās kvantitātei un mērķauditorijas sadalījumam šogad koncertorganizatori augstākajā līgā cīnās arī par kvalitāti.
4.jūl 2018 Lauma Mellēna
«Ļoti intensīvas emocijas, varētu teikt – pārāk spēcīgas. Patiešām bija aizkustinoši līdz asarām – stāvi uz skatuves, visa publika ar rokām māj un dzied līdzi, kolosāla vienotības sajūta ar savu tautu,» saka izcilā operdziedātāja Marina Rebeka, kas ieradās Rīgā, lai piedalītos atklāšanas koncertā dziesmu un deju svētku dalībniekiem, bet jau nākamajā rītā atgrieztos Itālijā.
3.jūl 2018 Līga Rušeniece
„Runāt par to, kā sauļoties vasarā ir pietiekami sarežģīti, - atzīmē Ludmila Stavro - Freiberga, kosmetoloģe un „Panacea Pro” klīnikas vadītāja. Sarežģīti ne tāpēc, ka sarežģīta ir pati tēma, bet tāpēc, ka visi Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka māk „pareizi” sauļoties. Diemžēl, tas tā nav.
30.jun 2018 Portāls nra.lv
«Vienmēr ir brīnišķīgi, ja pirms svētkiem ir kāds atbildīgs koncerts, jo tad svētkos jūties nopelnījis sev atpūtu un vari atļauties par darbu vispār nedomāt,» saka pianists Andrejs Osokins. Rītvakar, 22. jūnijā, pulksten 20 Mazajā Mežotnes pilī skanēs latviešu klaviermūzikas zināmie un vēl neatklātie šedevri, un tos izpildīs pianistu Osokinu dinastija – tēvs Sergejs un dēli Andrejs un Georgijs.
21.jun 2018 Santa Raita
Latvijas iedzīvotāju Līgo svētku galds šogad ir piedzīvojis pārmaiņas un kļuvis veselīgāks. Papildus ierasti populārajam svētku cienastam sieram un šašlikam 70% iedzīvotāju šogad svētku galdā cels svaigus dārzeņus un 60% - dažādus augļus, liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja.
20.jun 2018 Portāls nra.lv