Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Atpūta

Vai tas ir iespējams? Līgo un Jāņu dienu sola siltu un saulainu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Laika prognoze Līgo un Jāņu brīvdienās liecina, ka visā Latvijas teritorijā būs daļēji apmācies laiks un gaisa temperatūra būs robežās no +20 līdz +27 grādiem.

Informācija laika apstākļu portālā Gismeteo.lv liecina, ka Latvijas galvaspilsētā Līgo dienā gaiss sasils līdz +26 grādiem pēc celsija, savukārt vakarā tas atdzisīs līdz +23 grādiem. Nokrišņus Rīgā nesola. Savukārt, Jāņu dienā, 24.jūnijā galvaspilsētā pašreizējā prognoze sola, ka laiks sasils līdz +23 grādiem, taču iespējams arī lietus.

Vidzemes ziemeļos Līgo dienā laiks sasils līdz +21 grādam, taču vakarā termometra stabiņš nokritīs līdz +20 grādiem pēc celsija. Nokrišņus 23.jūnijā nesola. Līdzīgi laika apstāķļi būs arī Jāņu dienā, kad temperatūra pakāpsies līdz +21 grādām, bet iespējami arī nelieli nokrišņi.

Pašreizējā prognoze liecina, ka Valmieras apkārtnē Līgo dienā gaiss sasils līdz +25 grādiem un nokrišņi nav gaidāmi. Prognozēts, ka sestdien, 24.jūnijā karstums pakāpsies līdz pat +27 grādu robežai un nokrišņi nav gaidāmi.

Kurzemes daļā piektdien, 23.jūnijā gaidāms mākoņains laiks, taču bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra nepārsniegs +20 grādus pēc celsija. Jāņu dienā gaidāmi nedaudz vēsāki laika apstāķļi, kad termometra stabiņš nepārsniegs +16 grādu robežu. Iespējams arī neliels, īslaicīgs lietus, prognozē Gismeteo.lv.

scanpix

Latgalē Līgo diena solās būt saulaina un silta. Gaiss sasils līdz pat +24 grādiem. Nokrišņi pašreiz netiek solīti. Jāņu dienā gaidāms nedaudz apmācies laiks ar nelieliem nokrišņiem, taču gaisa temperatūra būs līdzīga kā Līgo dienā.