Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Atpūta

Latvijas ziemas peldēšanas čempionātā vairāk nekā 170 dalībnieki

© F64

Latvijas atklātajam ziemas peldēšanas čempionātam, kas 27.janvārī plkst.12 norisināsies Liepājā, pieteikušies 173 dalībnieki, informēja biedrības "VeloRonis" pārstāve Inga Krivcova.

XIV Latvijas atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā būs pārstāvēta ne tikai Latvija, bet arī Vācija, Baltkrievija un Mongolija.

Sacensības notiks astoņās distancēs - no 25 līdz pat 450 metru peldējumos, kā arī klubu sacensības stafetē.

Ziemas peldēšanas čempionāta mērķis ir pulcināt Latvijas un citu valstu ziemas peldētājus, turpinot ikgadējo tradīciju - popularizēt norūdīšanos un ziemas peldēšanu iedzīvotāju vidū, aktivizēt jau esošo ziemas peldētāju klubu darbību, kā arī sadarbību starp tiem, vietējām pašvaldībām, sabiedriskajām un komercorganizācijām.

Liepājas ziemas peldētāji pulcējas Beberliņu ūdenskrātuves ziemeļu daļā pie piedzīvojumu parka "Tarzāns. Arī čempionāts norisināsies šajā vietā.

Pasākumu organizē Liepājas veloaktīvistu un ziemas peldēšanas klubs "VeloRonis", kas sadarbībā ar Liepājas Sporta pārvaldi un Liepājas domes Vides veselības un sabiedrības līdzdalības daļu jau ik gadu atpūtas vietā "Beberliņi" rīko ziemas peldēšanas sacensības.

Sacensību laikā būs iespējams ne tikai atbalstīt "roņus", bet arī izvizināties ar ponijiem un piedalīties dažādās atrakcijās. Ja laika apstākļi būs piemēroti dažādiem ziemas sporta veidiem, būs iespējams gan slidot, gan slēpot.

Vienlaikus 27.janvārī Liepājā norisināsies arī Stinšu svētki, kas šogad notiks Juliannas pagalmā, Friča Brīvzemnieka ielā 7.