Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Vestards Šimkus atklās jauno flīģeli Boston

MŪZIĶIS UN STĀSTNIEKS. Pianists Vestards Šimkus un Latvijas Nacionāla teātra aktieris Kristaps Ķeselis piektdien Spīķeru koncertzālē stāstīs par neparasta mūziķa likteni © Publicitātes foto

Piektdien, 17. martā, Spīķeru koncertzālē pianists Vestards Šimkus koncertizrādē Novecento prezentēs jaunā flīģeļa Boston skanējumu. Šim konkrētajam instrumentam raksturīga īpaši smalka, dzidra un izkopta skaņa, un tas labi piemērots kamermūzikai un klaviermūzikas vakariem.

«Spīķeru koncertzāles jaunais flīģelis Boston pieder pie slavenās firmas Steinway&Sons flīģeļu ģimenes. Cerēsim, ka jaunais instruments būs lielisks palīgs jaunajiem māksliniekiem, kuri uzsāks savu radošo ceļu mūzikā Spīķeru koncertzāles pasākumos,» saka komponists Arturs Maskats.

Novecento ir itāļu rakstnieka un diplomēta filozofa Alesandro Bariko (1958) stāsts par neparasta mūziķa likteni, kurš izaudzis uz kuģa, nekad no tā nenokāpjot uz sauszemes. Viņš spēlē klavieres tā, kā neviens pirms viņa to nav darījis. Cilvēki no visas pasaules meklē iespēju dzirdēt šo klavierspēles ģēniju, bet, lai klausītos viņa spēlē, ir jādodas ceļojumā pāri okeānam. Stāstītāja lomā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristaps Ķeselis. Režisors - Dmitrijs Petrenko.