Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Latvijā meklēs pārstāvi slavenajam "Wacken" festivālam

© Publicitātes foto

Šogad jau 14. reizi notiek lielākais metāla mūzikas konkurss „Wacken Metal Battle”, kas vieno smagās mūzikas pārstāvjus no visas pasaules. Pēdējos gados tajā piedalās arī Latvijas pārstāvji.

Šis konkurss ir guvis starptautisku atzinību un pašlaik tajā piedalās vairāk kā 40 pasaules valstis, tostarp arī Latvija. Konkursa starptautiskais fināls notiek Vācijā, pasaules lielākajā un pazīstamākajā smagās mūzikas festivālā „Wacken Open Air”, kas ir viens no vasaras svarīgākiem notikumiem smagās mūzikas dzīvē. Starptautiskajā finālā reģionālo atlašu uzvarētāji aptuveni 75 000 festivāla apmeklētāju klātbūtnē sacenšas par iespēju iegūt labākās konkursa grupas titulu, kas tiek stimulēts arī ar naudas balvām. Dalība šajā konkursā ir milzīga pieredze un iespēja pieteikt sevi milzīgai auditorijai, sapazīties ar menedžeriem, producentiem, ierakstu kompāniju pārstāvjiem, koncertu rīkotājiem utt. „Wacken Metal Battle” kļuvis par atspēriena punktu tādām pašlaik pasaulē pazīstamām smagās mūzikas grupām kā „Drone” (Vācija), „Torture Squad” (Brazīlija), „Battle Beast” (Somija) un citām.

Latvijas grupas piedalās šajā konkursā kopš 2011. gada. Līdz šim reģionālajā atlasē uzvarējušas un uz finālu Vācijā tikušas tādas pašmāju apvienības kā „Sacramental”, „Opifex”, „Asthma”, „Legacy ID” un „Preternatural”. Nupat sākusies grupu reģistrācija konkursa Latvijas atlases kārtai, kas nozīmē, ka arī šogad kādai komandai būs iespēja kāpt uz leģendārā „Wacken Open Air” skatuves. Plašāka informācija par šo konkursu: www.metal-battle.com, pieteikumus var nosūtīt uz adresi estragons@inbox.lv. Pieteikumu pieņemšana noslēgsies 15. aprīlī. Pēc tam tiks atlasītas grupas, kas piedalīsies pusfināla koncertos, bet finālā tiks noteikta viena grupa dalībai starptautiskajā finālā.