Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Blondie "Pollinator"

© Publicitātes foto

Šķiet, amerikāņu rokgrupa “Blondie” ir uz skatuves jau mūžiem, un, ja pārlapo tās biogrāfiju, tad izrādās, ka ir ar’: grupa dibināta 1974. gadā, bet tās galvenajai vizītkartei, blondajai vokālistei Debijai Herijai ir jau 71 (!) gads, ko gan pēc skata nepateiksi.

Savas pastāvēšanas pirmsākumos viņi spēlēja kaut ko līdzīgu pankroka un “new wave” sajaukumam, bet šobrīd aizdzīvojušies līdz inteliģentam poprokam. No sākotnējā sastāva ierindā palikusi Debija, kā arī ģitārists Kriss Steins un bundzinieks Klems Bērks. Jāatgādina, ka “Blondie” darbību nākas iedalīt divos posmos: no 1974. - 1982. gadam un no 1999. gada līdz mūsdienām - pa vidu bija ilga pauze. Ja no pirmā posma klausītāju atmiņā vēl tagad palikuši tādi superhiti kā “Heart Of Glass”, “Call Me”, “The Tide Is High” un “Rapture”, kā arī virkne labu albumu, tad no otrā posma atmiņā diemžēl lielākoties palicis tikai pats atgriešanās fakts.

Kopumā diskogrāfijā ir 11 studijas albumi, iepriekšējais disks “Ghosts Of Download” tika izdots pirms trīs gadiem. Jaunās dziesmas ierakstītas Ņujorkas studijā “The Magic Shop”, kur, cita starpā, Deivids Bovijs ieskaņoja savu pēdējo albumu “Blackstar”. Viesu statusā jaunā diska ierakstā piedalījušies arī britu dziedātāja Charli XCX, “The Smiths” ģitārists Džonijs Mārs un “TV On The Radio” dalībnieks Deivs Siteks, savukārt dziesmā “Doom Or Destiny” dzirdama hārdroka dziedātāja Džoanna Džeta un eksperimentālās mūzikas izpildītāja Lorija Andersone.

PAR. Daudzu vērtējumā no “Blondie” jaunākajiem laikiem “Pollinator” ir veiksmīgākais albums un šķiet, ka tā tiešām ir. Ja šo darbu klausieties selektīvi, ieteicamākās dziesmas ir albumu nolēdzošā relatīvi enerģiskā “Fragments”, rokenrolīgi popsīgā “Doom Or Destiny”, sintīpops “My Monster” un varbūt arī stilistiski tai līdzīgā “Gravity”. Starp citu, Debija Herija joprojām dzied labi.

PRET. Ir jau labi, ka cilvēki neskatās pases datos un turpina nodarboties ar savu iemīļoto lietu, proti, mūziku, bet... Žēl, ka pie mums pamirušas kādreiz rīkotās “Diskonaktis”, šādā pasākumā “Blondie” iederētos gluži labi. Tiesa, šķebinoši senilais “Already Naked” neiederētos pat tur. Ja kādam ir dārgs viņa laiks, netērējiet to šim albumam.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.