Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Deep Purple "InFinite"

© Publicitātes foto

“Deep Purple” vārds komentārus neprasa – šī grupa ir viena no smagā roka pionieriem (līdzās ar “Led Zeppelin” un “Black Sabbath”), kas pastāv jau bez gada pusgadsimtu (no 1976. - 1984. gadam gan bija pārtraukums). Un nevis vienkārši pastāv, bet pat ir spējīga laist klajā kaut ko jaunu – “InFinite” tās karjerā ir jau akurāt divdesmitais studijas albums.

Producenta Boba Ezrina aizgādā tapušas desmit jaunas dziesmas, tostarp arī “The Doors” hita “Roadhouse Blues” kaverversija. “InFinite” izdots arī dubultalbuma formātā - otrais disks ir DVD, kurā ir pusotru stundu gara dokumentālā filma par albuma tapšanas gaitu. Albums novērtēts gana labi - britu topā tas iekļuvis Top 6, iepriekšējā šāda reize bija 1984. gadā ar disku “Perfect Strangers”. Jāpiebilst, ka 13. maijā Bukarestē sākās šī albuma popularizēšanas tūre “The Long Goodbye Tour”, kas šobrīd jau ir noslēgusies, grupai pārceļoties uz Ziemeļameriku. Mūsu kontinentā “Deep Purple” atgriezīsies 6. novembrī ar koncertu Stokholmā. Ņemot vērā šīs tūres aizdomīgo nosaukumu, varbūt ir vērts aizbraukt - pagaidām gan «purpļi» nav oficiāli vēstījuši, ka šis ir viņu finišs.

PAR. Lai gan šķita, ka “Deep Purple” jau sen laiks pensijā, ar šo albumu britu rokveterāni pierāda, ka pulveris joprojām ir sauss. Aiena Gilana vokāls nav ierūsējis, ģeniālas lietas uz ģitāras rada Stīvs Morss, kuru ar savu meistarību mazliet pat aizēno taustiņnieks Dons Eirijs, kā vienmēr elegantu smagnējību rada ritma sekcija basista Rodžera Glovera un bundzinieka Aiena Peisa personās. Ja par labākajām dziesmām, tad vismaz apskatnieka Top 3 ir 70. gadu hārdroka stilā ieturētā “Hip Boots”, ar teicamu melodiju apveltītā enerģiskā “All I Got Is You” un spēcīgā rokbalāde “The Surprising”.

PRET. Brīžiem pamatīgi sakrīt uz nerviem pārlieku sarežģītās instrumentālās partijas - ne jau katrs ir beidzis Mūzikas akadēmiju vai Konservatoriju, lai tajās “iebrauktu”. Protams, dažas dziesmas varētu būt krietni spēcīgākas.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.