Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: All Day Long «All Day Long»

© Publicitātes foto

Latvju "ska/punk" grupa „All Day Long” pastāv jau kādus divus gadu desmitus, taču uz īpašiem slavas lauriem nekad nav rāvusies – uzspēlē sev, savējiem, kaimiņiem, apkārtējiem un miers mājās.

Taču jāatgādina, ka viņi bija iekrituši ausīs pat krieviskā festivāla “Kubana” rīkotājiem, kas nozīmē to, ka arī neitrālai ausij šī blice šķiet gana tīkama. Kopš 1998. gada dažādos interneta resursos parādījušies vairāki „All Day Long” ieraksti, taču grupa tos nekad nav apkopojusi vienuviet. Nu dziesmas ierakstītas vienotā albumā, kurā iekļauta gan daudziem žanra pazinējiem labi zināmā „Fireman”, gan pēdējo gadu veikumi. Albums ierakstīts Egona Kronberga studijā, pēcapstrāde veikta „Moathouse Studio” ASV, Floridā, pie pasaulē populārās “ska/punk” apvienības „Less Than Jake” basģitārista Rodžera Limas. Par sastāvu. No grupas izveidotājiem joprojām ierindā ir vokālists Oskars Zariņš un bundzinieks Edgars Āboliņš, par pārējiem informācijas ir mazāk - Māris Miezītis, Edvīns Kuzņecovs, Krists Kazaks un Sīgals. Albumā iekļautas 11 dziesmas, no kurām viena ir japāņu valodā (laikam) - tikai neprasiet mēģināt uzrakstīt tās nosaukumu...

PAR. Diezgan neizprotami, kāpēc „All Day Long” vienmēr tikuši pieskaitīti "ska/punk" saimei, lai gan tas drīzāk ir koledžroks (“Green Day”, “Blink-182”, “Sum 41” un tamlīdzīgi) ar pūšamo instrumentu sekciju dāvāto iespēju sajusties kā “ska” pārstāvjiem. Bet ir interesanti. It īpaši tad, ja ir kārtīgs rok mauciens ar “ska” piedevām kā dziesmā “Pink Taste” vai arī kārtīgs “ska” ar roka mauciena piedevām kā dziesmā “I Wish You Were Not My Dream”. Protams, ka jāpiemin arī “Fireman” - šī gabala kvalitāti neviens nav atcēlis. Dzīvespriecīgi.

PRET. Garlaicīgi, pārāk daudz koledžroka. Nav ne slikti, ne labi, bet tieši garlaicīgi. “Dzīvajā” šī blice skan labi, bet diskā - nu, kāda mārrutka pēc šo te visu klausīties?! Ir krietni labākas šī žanra grupas.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.