Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Mārcis Auziņš rada "Hallelujah" kaverversiju ģitārai

© Publicitātes foto

Viens no pašmāju virtuozākiem ģitāristiem Mārcis Auziņš radījis izjustu un apcerīgu Leonarda Koena populārās balādes "Hallelujah" versiju ģitārai, kas iekļauta arī viņa soloprogrammā "Viens" un izskanēs arī tās rudens sērijas koncertos. "Leonarda Koena skaņdarbs pie manis atnāca ārkārtīgi negaidīti un viegli - tā it kā tam vajadzēja notikt tieši tajā brīdī un tieši uz šī instrumenta. Muzikālo aranžiju esmu veidojis kā pārdomu mirkli un meditāciju - varbūt tieši tāpēc, spēlējot šo skaņdarbu koncertos, šķiet, ka pasaule mazliet apstājas un pieklust," par aranžiju stāsta Mārcis Auziņš.

Soloprogrammas "Viens" rudens sērijā paredzēti septiņi koncerti, no kuriem pirmais būs 23. septembrī Kuldīgas kultūras centrā. Vēl šīs tūres grafikā iekļauta Rēzekne, Līvāni, Saldus, Rīga (mūzikas nams "Daile"), Cēsis un Liepāja. Programmā bez Raimonda Paula dziesmu aranžijām akustiskajai ģitārai iekļautas arī apcerīgas džeza standartu aranžijas, emocionāli piesātinātas paša Mārča kompozīcijas un citas pazīstamas un latviešiem tuvas skaņdarbu versijas.

"Solo muzicēšana ir kā mešanās nezināmajā, katru reizi citādāks un mainīgs process. Šādos koncertos mūziķis un klausītājs atrodas vistuvāk gan fiziski, gan emocionāli. Es jūtu katru smaidu, elpu, skatienu un nopūtu - tas viss kopā veido koncertu, mūsu kopīgo pieredzi tajā. Tā ir īpaši silta sajūta, tāpēc esmu priecīgs par katru, kurš atrod laiku piedzīvot šādus mirkļus kopā ar mani," pārdomās dalās ģitārists.