Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Rīgā uzstāsies austrālietis Larsens un tasmānietis Epltons

© Publicitātes foto

28. septembrī, Latvijas 1. Rokkafejnīcā uzstāsies austrāliešu dziesminieks un folkmūziķis Stjū Larsens, kura iesildītāja lomā būs stilistiski līdzīgais tasmānietis Džeds Epltons.

Stjū Larsens latvju zemi apmeklēs pirmoreiz, un šis koncerts būs daļa no jūlijā iznākušā albuma “Resolute” atbalsta tūres.

Pazīstamākās dziesmas no austrāliešu dziesminieka četru izdoto studijas albumu klāsta ir “Thirteen Sad Farewells”, “San Francisco” un “King Street” (tā ir veltījums ieraksta laikā mūziķa mirušajam tēvam) - tās nudien atstāj labu iespaidu un šķiet, ka arī koncertā varētu izklausīties gana interesanti.

“Dziesmas ir dabīgi vircotas ar paša pieredzi, pauž viņa brīvo garu, bet neieslīgst bezrūpībā un bagātinātas ar daudzkrāsainām detaļām, ko Stjū viņa fotogrāfiskā atmiņa. Gan viņa acs, gan auss ir vienādi noskaņota izstāstīt stāstu,” šādas atziņas lasītas par Larsena daiļradi. “Resolute” idejas un iestrādes tapušas dažādās vietās: nomaļā lauku mājā Skotijā, dzīvoklī Spānijā, vecā armijas bunkurā Austrālijā un citur. Ar šo albumu Larsens vēlas pateikt, ko svarīgu, taču vienkāršu: “Man šķiet, ka jebkurš spēj - vienkārši pārāk bieži nolemjam pārslēgties un nekoncentrēties. Cerams, ka šīs dziesmas iedegs klausītājos ko pozitīvu. Dzīvot vienkārši. Neuztraukties par nesvarīgo. Es ceru, ka visi var apvienoties ap šo mūziku.”

Savukārt pirms Larsena uzstāsies tasmānietis Džeds Epltons, kurš pārstāv jauno ņūfolka paaudzi un fascinē klausītājus ar atklātajām un vienlaikus domīgajām dziesmām. “Tāpat kā pati Tasmānija, Džeda Epltona mūzika ir zināmas melanholijas pārņemta. Izklausoties daudz pieaugušākam nekā patiesībā viņš ir, Džeda melodijas sākas tāpat kā daudzas folkdziesmas, taču turpinājumā jūsu sirds stīgas saņem negaidītu triecienu. Viņa vokāls ir raupjš un dziesmu teksti piesātināti ar jauneklīgu atklāsmes entuziasmu un pasauli, kas vēl nav iegrimusi pieaugušo pasaules cinismā,” recenzēts tasmānietis. Līdz šim iznākuši četri Džeda Epltona albumi, un patlaban viņš strādājot pie piektā.