Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: The Killers ''Wonderful Wonderful''

© Publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupa “The Killers” nav pārlieku čakla uz studijas albumu izdošanu: iepriekšējais ripulis “Battle Born” tika izdots pirms pieciem gadiem, arī pirms tam bija četru gadu pauze, bet vispār šis ir tikai piektais studijas albums grupas 16 gadu pastāvēšanas laikā.

Nekas radikāls šajā laikā gan nav noticis - “The Killers” joprojām ir Brendons Flauers, Deivs Kjūnings, Ronijs Vanuči un Marks Stormers, grupa joprojām turas nišā, kurai it kā nav tālu līdz britu rokam, tajā pat laikā stilistiski pamanoties uzspēlēt gan meitenēm domātu poproku, gan “U2” cienīgu stadionroku. Arī “Wonderful Wonderful” ir pamatīgs mikslis, kurā ir atsauces gan uz 70. gadu fanku, gan mūsdienīgu alternatīvo roku, pie tam arī tekstu tematika ir tikpat murgaini dažāda, sākot no Flauera žēlabām par sievas veselības problēmām (“The Man”) līdz pat uz Maika Taisona un Bastera Duglasa slavenā boksa mača bāzētam apcerējumam (“Tyson vs Douglas”). Jāpiebilst, ka albuma limitētajā versijā 11 jaunajām dziesmām bonusā pievienoti trīs eleganti elektronizēti remiksi - dziesma “Money On Straight” un divas “The Man” versijas.

PAR. Kas lēni nāk, tas labi nāk - “Wonderful Wonderful” ierindojās pirmajā vietā gan britu, gan Amerikas topā, un šis ir tas gadījums, kad šāds iznākums absolūti nepārsteidz. Noteikti labākais “The Killers” darbs kopš “Sam’s Town” (2006) laikiem. Apskatniekam šī apvienība nekad nav īpaši simpatizējusi, bet jaunais albums gan ir uzteicams. Kaut vai teicamās dziesmas “Run For Cover” dēļ, arī tituldziesma, “The Man” un “The Calling” ir veiksmes stāsti.

PRET. Rietumu mūzikas kritiķi nemaz tik lielā sajūsmā par šo darbu nav, kas arī saprotams, jo līdzās teicamiem gabaliem šeit ir arī grūti izprotami štrunti, līdzās eleganti nostrādātām melodijām tādas, kuras šķiet gatavotas reizē ar omleti virtuvē. Diskutabls mūzikas produkts.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.