Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Pie skatītājiem dodas etniski stilizēts koncertuzvedums "Dod, Dieviņi"

DOD, DIEVIŅI. Koncertuzvedumā satiekas Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Uģis Roze, Anmary, Valters Frīdenbergs, Kristīne Kārkle (balss, vijole), Kristaps Krievkalns (taustiņi), Edgars Kārklis (dūdas, stabule, akordeons), Ilze Grunte (ģitāra, arfa), Armands Treilihs (bass), Miķelis Vīte (sitamie instrumenti) un dejotāji Egija Abaroviča, Reinis Rešetins, Liene Grava un Ģirts Bisenieks © Publicitātes foto

Piektdien, 3. novembrī, ar pirmizrādi Ogres Kultūras centrā pie skatītājiem dodas Latvijas radio 2 iedvesmots etniski stilizēts koncertuzvedums Dod, Dieviņi, kas izskanēs 12 Latvijas pilsētās, ļaujot stiprināt un apzināties ikviena latvisko identitāti.

Koncerta veidotāji atklāj, ka Dod, Dieviņi ir reizē ļoti emocionāls un tehniski sarežģīts projekts - ar dziesmas, dejas, maģisko spēka vārdu klātbūtni, video un gaismu partitūrām, īpašu skatuves scenogrāfiju un pašmāju apģērbu zīmola Mayra speciāli gatavotiem tērpiem tas veidots kā cilvēka dzīves ritējums laika griežos, akcentējot savas zemes, tautas mīlestību un Dieva klātbūtni it visā. Koncerta muzikālais producents ir komponists Kristaps Krievkalns.

Daudzas no jaunās programmas dziesmām jau uzsākušas rotāciju Latvijas radiostacijās un arī nule kā izdotas jaunā albumā Dod, Dieviņi.