Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Arēnā Rīga uzstāsies slavenais itāļu tenors Bočelli

© Publicitātes foto

Jau šajā otrdienā, 7. novembrī, uz “Arēnas Rīga” skatuves uzstāsies pasaulē iemīļotākais tenors Andrea Bočelli.

Pēc pašreizējās informācijas, Rīgas koncertā itāļu tenors Andrea Bočelli izpildīs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un citu operas dižgaru ārijas, kā arī kompozīcijas no saviem albumiem “Cinema”, “Incanto” un citiem. Kā zināms, Bočelli panākumu ziņā pārspēj jebkuru klasiskās mūzikas solistu: viņš pārdevis vairāk nekā 80 miljonus albumu kopiju un saņēmis teju visas prestižākās balvas. Bočelli uzstājies trīs ASV prezidentiem un trīs Romas pāvestiem, kā arī karaliskajām ģimenēm visā pasaulē.

Viņš sniedzis koncertus uz prestižākajām pasaules operas skatuvēm, milzu arēnās un tādos grandioza mēroga pasākumos kā Turīnas Olimpisko spēļu noslēguma ceremonija, NBA “All-Star Weekend”, UEFA Čempionu līgas fināls un citos.

Kā informē koncertaģentūra “Makroconcert”, īpašo viešņu statusā šajā koncertā uzstāsies kubiešu soprāns Marija Aleida un itāļu dziedātāja Ilārija Della Bidia, kā arī ģitāristu duets “CARisMA” divu neparastu klasisko ģitāristu Magdalēnas Kaltčevas un Karlo Korjeri personās. Tāpat koncertā piedalīsies Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris itāļu diriģenta Marčello Rota vadībā. Atsevišķus koncerta priekšnesumus rotās Latvijas dejotāju Jeļizavetas Manijas un Riharda Eglīša priekšnesumi.